Als je het hebt over echte Italiaanse racefietsen, dan mag Wilier zeker niet ontbreken. De fietsen van team Astana zijn ook niet te missen, want ze vallen op. De frames hebben opvallende vormen en ook qua kleur weten ze zich goed te onderscheiden. Met de nieuwe Cento10 SL voegen ze een nieuwe fiets toe aan het ruime assortiment van racefietsen.

Betaalbare topper

De Cento10 SL heeft een frame dat lijkt op het topmodel, de Cento10 Pro. De geometrie is exact hetzelfde en ook nu heb je de keuze uit schijfremmen of velgremmen. Het verschil zit in het gebruikte carbon waardoor Cento10 SL ongeveer 250 gram zwaarder uitkomt in vergelijking met het topmodel. Een Cento10 SL frameset weegt 1590 gram inclusief voorvork, waarbij Wilier een marge van +/- 5% aanhoudt. Met een Cento10 SL heb je dus een fiets met dezelfde rij eigenschappen van het topmodel.

De fiets wordt geleverd met 25mm banden, maar er is ruimte voor banden tot 28mm. Alle kabels worden volledig in het frame, en het balhoofd weggewerkt. Hierbij is er geen verschil tussen schijfremmen of velgremmen en ook de manier van schakelen maakt niet uit. Of je nu kiest voor een mechanische of elektronische groepset, alle type kabels passen in het spacer-systeem waarbij de kabels aan de bovenkant het balhoofd in gaan. Het frame is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen. Zwart rood en rood zwart, waarbij de modellen precies tegenovergesteld zijn gespoten.

Keuze uit 18 uitvoeringen

De keuze is reuze want Wilier heeft maar liefst 18 verschillende uitvoeringen waarin ze de fiets kunnen leveren. Dit begint bij een mechanische Shimano 105 uitvoering in combinatie met velgremmen. Deze uitvoering kost € 2700,-. De Shimano 105 uitvoering met hydraulische schijfremmen is met € 3050,- een fractie duurder.

Het topmodel van de Cento10 SL gaat over de toonbank voor € 5600,- en daarbij zit er geen prijsverschil tussen een fiets met SRAM Force eTap AXS of Ultegra Di2 disc. Ga je voor velgremmen betaal je € 200,- minder en kies je automatisch voor de Ultegra Di2 uitvoering.

Het Cento10 SL frame

Opvallend in de lijst met alle verschillende uitvoeringen is dat een frameset een prijskaartje heeft van € 3200,- en daarmee duurder is dan een compleet afgemonteerde fiets met een Shimano 105 groep. Een frameset komt inclusief zadelpen, stuurpen en stuur en deze prijs geldt voor zowel de velgrem als schijfrem uitvoering.

Op de website van Wilier zijn alle verschillende uitvoeringen met alle specificaties in een uitgebreid overzicht te zien.