De lichtste Wilier ooit, zo beschrijft Wilier haar nieuwe Verticale SLR . Net voor de Tour de France lanceert Wilier een nieuw topmodel, voor in de bergen. Het Italiaanse merk sponsort twee teams in de Tour de France en de timing is dus perfect.

Een klimfiets dus. Wilier kiest voor een combinatie van drie soorten Toray carbon. T800, T1100 en M46JB. Het uitgangspunt van deze nieuwe racer is de Wilier 0 SLR en het doel was het bereiken van een maximale gewichtsbesparing zonder een afname van de stijfheid. Ten opzichte van dat model is er qua gewicht behoorlijk wat vanaf gegaan. Een frameset (frame, vork, cockpit en zadelpen) van de Verticale SLR in maat M weegt 1623 gram, ten opzichte van 1798 gram voor de 0 SLR.

Die gewichtsbesparing zit ‘m in een aantal zaken. Zo is de carbon cockpit nieuw en die weegt slechts 310 gram. Ook is de zadelpenklem weggewerkt aan de onderkant van de hoek van de zitbuis en de bovenbuis. Verder is de zadelpen nieuw, met de keuze uit een offset van 0 of -15 millimeter. In de zadelpen zit een mount verwerkt voor de bevestiging van een achterlicht of kaderplaatje. De voorvork is ook vernieuwd, net als de aanhechting van de voorderailleur. Die bevestiging is nu niet verzonken, en je kunt de derailleur op meerdere posities plaatsen. Ook dit zorgt voor een kleine gewichtsbesparing. Als bandenmaat kan je er maximaal 32 mm in kwijt.

Te zien in de Tour de France

In de Tour de France rijden momenteel twee teams op de racefietsen van Wilier: Groupama-FDJ en Astana Qazaqstan. In de bergetappes zullen we de nieuwe Verticale SLR dus zeker zien op televisie. Voor Groupama-FDJ heeft Wilier een gave witte fiets ontworpen, voorzien van de teamkleuren. Astana Qazaqstan zal de bergetappes op de Verticale SLR rijden in de kenmerkende groene kleur die je op de foto’s ziet.

Dat de Verticale SLR een topmodel is zien we ook terug aan de prijzen en verkrijgbare afmontages. De Wilier Verticale SLR is verkrijgbaar vanaf € 9.900,- en je hebt de keuze uit de topgroepen van Campagnolo, Shimano en Sram. Voor de kleur Hulk Green die je op de foto’s ziet betaal je trouwens wel € 800,- extra. Persoonlijk vind ik de rode versie wel mooi, afgemonteerd met Sram Red.

Meer info via Wilier.