Wegens succes verlengd! Of misschien is uitbreiding wel beter gezegd. Na het eerste NK gravel in 2021 willen ze het voor dit jaar groter aanpakken. Een landelijke serie van vijf wedstrijden met klassement en aansluitend een NK.

NL Gravel series klassement

Vorig jaar werd het NK Gravel voor het eerst georganiseerd. Mathijs Wagenaar sprong daar samen met de KNWU enthousiast op in en heeft rondom Epe een gravelomloop uitgezet. Mathijs, die je ook kan kennen als de man achter Close the Gap, heeft het plan om samen met de KNWU een landelijke serie van wedstrijden op te zetten. Vijf wedstrijden die meetellen voor een algemeen klassement en aansluitend de finale tijdens het NK. Het algemeen klassement is bepalend voor de startopstelling tijdens het NK. Zijn doel is om met de NL Gravel series de gravelsport naar een hoger niveau te tillen.

De opzet van de wedstrijden zal hetzelfde zijn als het NK in Epe. Een aparte wedstrijd voor heren en dames, waaraan iedereen van 16 jaar of ouder kan deelnemen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende categorieën en ook met een KNWU daglicentie kan je deelnemen. Naast de wedstrijd zullen er ook GPS graveltochten worden georganiseerd voor de breedtesport.

Helpen organiseren?!

Om deze wedstrijden te organiseren is de NL Gravel series samen met de KNWU opzoek naar enthousiaste clubs die vrijwilligers, een parcours en een vergunningen willen regelen. De stichting NL Gravel series zal zorg dragen voor de klassementen, leiderstruien, sponsoren en media ondersteuning. Hoe mooi zou het zijn als er zo verspreid over Nederland een gravelcompetitie kan worden opgezet. Interesse om ook aan te haken? Mail organisatie@nlgravelseries.nl

Via KNWU