Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe kleuren. Het is weer de tijd van de nieuwe kleuren voor de teams. Team Sky pakt bescheiden uit.

Ze lieten eerder al hun nieuwe outfit zien. Daarbij viel op dat ze van zwart naar wit gingen. Bij de fiets hebben ze het minder rigoureus aangepakt. Het frame is nog steeds overwegend zwart, maar is aan de binnenkant van de ‘driehoek’ en de achterkant van de zadelpen wit gemaakt. Subtiel, want als je de fiets van de zijkant bekijkt zie je het bijna niet. En het past op deze manier toch goed bij de nieuwe outfit.

Een andere verandering is dat het team niet meer met Pro componenten zal gaan rijden, maar met Most, het componentenmerk van Pinarello. Uiteindelijk gaat het alleen om de cockpit, de zadelpen is bijvoorbeeld specifiek voor de F10. Ze gaan fietsen met de Talon Aero 1K Di2, het geïntegreerde stuur van Most in combinatie met stuurlint van Most.

Niet heel spectaculair allemaal, maar wel mooi gedaan moeten we zeggen. Wanneer we Froome op deze fiets zien durven we niet te zeggen, maar Poels en nieuwe aanwinst Van Baarle hopen we er snel op te zien!

Via Pinarello