Uit het ruime assortiment van SKS zadeltasjes is de Racer Straps 300 de meest compacte uitvoering. Een slank en langwerpig zadeltasje voor een aerodynamische vorm zodat hij mooi achter de zadelpen past. De term ‘Racer’ in de naam zegt het al en deze serie tasjes is voor de snelle mannen, die net even wat extra ruimte nodig hebben voor een binnenbandje en multitooltje.

Racer Straps 300
Het tasje voelt erg degelijk en stevig aan en ook zonder inhoud heeft hij al de juiste vorm. Het materiaal is waterafstotend en de rits is gelamineerd zodat hier ook geen water naar binnen kan. De onderkant van het zadeltasje is van kunststof en voorkomt dat er vuil en regenwater achterblijft. De zijkanten zijn voorzien van een reflecterend ‘SKS Germany logo’. Zelf zou ik een iets minder opvallend logo nog wel een fijne optie vinden. De opening heeft aan de buitenkant een lusje waar je een achterlampje aan kan bevestigen. Zonder achterlampje zie je twee kleine reflecterende strepen zodat je toch wat beter zichtbaar bent.

Het monteren van het zadeltasje gaat met twee straps die je om de rails van je zadel doet. Met klittenband wordt dit vastgezet, net als de lus die om je zadelpen gaat. Deze is voorzien van siliconen zodat hij niet verschuift. Simpel maar slim als je ‘t mij vraagt. Dat vind ik ook van de binnenkant, die oranje is. Reden hiervoor is dat je dan makkelijker je spulletjes terug kan vinden in het tasje dan wanneer de binnenkant zwart is. Niet dat het nu een extreem groot zadeltasje is dat je er spullen in kwijt gaat raken, maar het gaat toch net even wat sneller. Het tasje weegt 73 gram en heeft volgens SKS een inhoud van 300 ml.

300 ml?
Wat is nu 300 ml voor een zadeltasje? Hiervoor heb ik even verschillende opties en combinaties geprobeerd waarbij ik er altijd één binnenband in heb gestopt. Twee binnenbanden is teveel van het goede. Naast een binnenband is er dan nog ruimte voor een minitool, bandenlichters en een Co2 pomp met patroon. Andere optie is een binnenband in combinatie met een iets grotere mini-tool, maar dan past er geen Co2 pomp of bandenlichter meer bij. 300 ml inhoud is dus goed voor een binnenband, een minitool, bandenlichters en een kleine Co2 pomp inclusief patroon. Nu zijn tooltjes, Co2 pompjes en bandenlichters er in veel verschillende afmetingen, dus dat is altijd even proberen met het materiaal dat je zelf hebt en wat je graag onderweg mee wilt nemen.

De SKS Racer Straps 300 kost € 19,99. Wil je graag wat meer ruimte kan je kiezen voor de Racer Straps 800. Deze heeft 800 ml aan inhoud en is te koop voor dezelfde prijs als zijn kleine broertje.

WINACTIE
We hebben 2 SKS Racer Straps 300 en die geven we weg. Geef hieronder aan waarom jij dit zadeltasje denkt nodig te hebben en misschien win jij dan!  Maandag 12 augustus na 12:00 uur trekken we de leukste winnaars.

Meer info via SKS