De personen met oog voor details hadden de bril al gespot tijdens Parijs-Roubaix. Daar stond Peter Sagan al aan de start met de opvolger van de S2. De S3 heeft de beste eigenschappen van de S2 gecombineerd met die van de Speedcraft en de looks van de Glendale.

100% herkenbaar
Nu ik de foto’s van Parijs-Roubaix terugkijk zie ik inderdaad dat het om een S3 bril gaat, maar het was mij op de dag zelf niet opgevallen. De bril is goed herkenbaar als een 100% bril en hij lijkt dan ook erg veel op de S2. Het verschil zit in de vorm van de lens en de openingen voor ventilatie. Waar zijn voorganger aan de onderkant afgerond is, is de S3 iets hoekig. Hierdoor vind ik dat hij lijkt op de Glendale. De bovenkant van het frame is gelijk aan de S2 en het stukje frame dat onder de lens zit is voorzien van ventilatie gaten. Deze zijn ‘geleend’ van de Speedcraft en moet zorgen voor een helder zicht in alle situaties.

15 mei lancering
De materialen voor zowel het frame als de lens zijn gelijk aan de andere brillen van 100% en het verschil zit dus puur in de vorm. Echter is dit wel de meest effectieve vorm bril volgens 100%.  Een lichtgewicht kunststof frame, met rubbers aan de binnenkant ter hoogte van je oren. De lens biedt 100% UV-bescherming en is voorzien van een krasvaste en waterwerende coating. De bril is momenteel nog niet beschikbaar voor de consument en de officiële lancering is op woensdag 15 mei. De bril is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en afhankelijk van de kleur zit er een bepaalde lens bij. De lenzen die gebruikt worden zijn de HiPER lens, soft gold lens of een smoke lens. De kleuren waaruit je kan kiezen zijn wit (Soft Tact White), zwart (Soft Tact Black), roze (Matte Pink), grijs (Matte Cool Grey) en donkerblauw (Soft Tact Flume).

De bril is verkrijgbaar vanaf € 160,- en wordt geleverd in een hard-case en daarbij krijg je een microfiber tasje, dat tevens dient als poetsdoekje. Ook een transparante lens en twee verschillende neusvleugels behoren tot de standaard accessoires van elke 100% bril.

Meer info via 100%