Een echte wielerfanaat is natuurlijk dol op hebbedingetjes omtrent wielrennen. Tijdens het scrollen op Instagram kwam ik iets leuks tegen en dat wilde ik jullie niet onthouden. Race2time maakt van gebruikte fietsonderdelen zoals crankstellen, kettingen, cassettes en schijfremmen leuke en unieke klokken die volledig uit gerecycled materiaal bestaan.

Unieke producten

Op de Instagrampagina zie je onder andere kettingbladen van Shimano en Sram voorbij komen, maar vooral de gemaakte combi’s van verschillende producten is leuk. Zo is er een deel van een ketting om een kettingblad geplaatst en wordt een cassette gecombineerd met een remschijf. Naast hangende klokken zijn er ook staande klokken waar een cassette als staander wordt gebruikt. De klokken worden handgemaakt en dat zie je zeker terug in het prachtige eindresultaat. Iedere klok is uniek en de prijzen variëren tussen de € 49,99 en € 54,99.

Goed doel

In de bio en het gepinde bericht bovenaan de Instagrampagina is te lezen dat de klokken worden gemaakt door de 75-jarige Rob en dat de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. De opbrengst gaat namelijk naar Dex, de hond van paginabeheerder Juli. Dex wordt opgeleid als hulphond voor de 13-jarige Juli, die het Ehlers Danlos Syndroom heeft. Als je op zoek bent naar een cadeautje.

Meer informatie vind je op de Instagram van race2time.

Tags: