De sportieve toerfiets, de praktische racefiets of de vier-seizoenen racefiets. Dit zijn een aantal omschrijvingen die passen bij de Van Nicholas Yukon. Een model dat niet meer weg te denken is uit de collectie en van Van Nicholas en vanaf mei ook verkrijgbaar zal zijn in een uitvoering met schijfremmen. De schijfremmen zijn niet de enige update die de Yukon heeft ondergaan.

Yukon Disc
De Yukon met velgremmen heeft de mogelijkheid om een drager en spatborden te monteren. Het frame is van titanium, zoals alle frames van Van Nicholas en heeft ruimte voor 28 mm / 30 mm banden wanneer je spatborden gebruikt. Zonder spatborden heb je ruimte voor 35 mm banden. Hiermee was de Yukon al een fiets waarmee de sportieve commuter of bike-packer goed uit de voeten kan.

Deze eigenschappen blijven ook bij de Yukon Disc aanwezig. Nieuw zijn de schijfremmen en de compleet geïntegreerde kabels. Zowel mechanische als elektronische kabels lopen door het frame en ook verlichting kan via interne bekabeling op een naaf dynamo worden aangesloten. De kabels gaan vanaf het stuur bij het balhoofd het frame in, waardoor het frame een mooie cleane uitstraling krijgt.

Met de komst van schijfremmen op de Yukon worden de wielen gemonteerd met behulp van steekassen. Het frame is geschikt voor schijven van minimaal 140 mm. Met de 28 mm banden heb je nog ruimte over om spatborden te kunnen monteren. Op de Bikemotion van dit weekend kan je de fiets voor het eerst bekijken.

Van Nicholas biedt de mogelijkheid om een frameset of complete fiets te bestellen. Deze zijn verkrijgbaar in maten XS t/m XL. Een frameset, inclusief voorvork, gaat € 2099,- kosten en een complete fiets is vanaf € 3499,- verkrijgbaar. Daar bovenop kan je dan nog kiezen voor allerlei opties als verlichting, spatborden en dragers.

Meer info via Van Nicholas