Twaalf felle kleuren op één frame, dat is geen design dat je elke dag gaat zien. Het Britse Vielo is in 2017 opgericht en maakt race- en gravelfietsen. Deze fiets is een bijzonder kleurrijke samenwerking tussen Vielo en bandenmerk WTB. Op de bovenbuis en het balhoofd staat de merknaam Vielo en op de zijkant van de voorvork zien we het WTB logo. Verder is de fiets strak en clean afgewerkt. Maar ja, met deze kleuren val je al genoeg op natuurlijk.

Vrolijke kleuren en gave specs

De fiets is gebaseerd op de Vielo V+1 Race Edition en het frame weegt 880 gram. De kleur is Repack Rainbow en die kleur is gebaseerd op de Repack groep. Dat was een groep uit de jaren ’80 die met mountainbiken begon in de Amerikaanse regio Californië waar bandenmerk WTB vandaan komt. Het zal je niet verbazen, de fiets is afgemonteerd met 45 mm brede WTB Riddlers banden. Ook het zadel en de wielen zijn van WTB.

Verder zien we een SRAM Force eTap XPLR groep met een enkel crankstel en een achternaaf van Classified. Het Sram crankstel is voorzien van een Quarq powermeter. Alle kabels zijn intern weggwerkt en het frame is specifiek gebouwd voor draadloos schakelen. Op de bovenbuis zien we extra mounts om bijvoorbeeld een tas te monteren. Aan de onderkant van de onderbuis zijn er nog mounts te vinden voor een extra bidonhouder.

De fiets is er in de maten XS, S, M, L en XL en je kunt je voorkeuren opgeven als het gaat om de stuurpenlengte, de stuurbreedte en het aantal tanden van het voorblad. Voor een frameset ben je £ 5.999,- kwijt, en als je voor de complete fiets gaat ben je met SRAM Force eTap XPLR klaar voor £ 9.999,-. Voor de prijs hier kan je op de site van Vielo enkele dealers in de Benelux vinden. Alle fietsen worden op bestelling gemaakt én met de hand gespoten, waardoor elke fiets een unieke look heeft.

Meer info via Vielo en WTB.