pidcock pinarello crossista

Je mag het gerust een succes noemen als je een fiets ontwikkelt voor en samen met supertalent Tom Pidcock en dat hij vervolgens met die fiets wereldkampioen cyclocross wordt. Pinarello deed het, met de Crossista F.

Nieuwe Grenadier, nieuw frame

Ze begonnen direct met de ontwikkeling toen Pidcock een ‘Grenadier’ werd bij Ineos. Ze wilden een volledig nieuw crossframe ontwikkelen waarmee hij mee kon doen op het hoogste niveau. De video laat het allemaal mooi zien. De toen reeds bestaande Crossista vormde de basis en van daaruit is Pinarello met Pidcock gaan kijken wat de verbeteringen zouden moeten zijn.

Beter lopen

Een van de verbeterpunten had gek genoeg te maken met lopen. Als je een crosser bent, zal je dat niet verbazen. Op advies van Pidcock hebben ze het frame, en dan met name de bovenbuis, aangepast om de overgang van fietsen naar schouderen en lopen (en vice versa) makkelijker en comfortabeler te maken. Maar denk ook aan de brackethoogte en de geometrie ten behoeve van de controle. Ook geeft Pinarello nog aan dat de interne kabelvoering en afvoergaatjes voor water specifiek naar de wensen van Pidcock zijn ontworpen.

Later dit jaar te koop

Pidcock’s fiets waarmee hij het WK won in Fayetteville woog volgens Pinarello slechts 7,39 kg. Ze verwachten dat de fiets tegen het einde van dit jaar te koop zal zijn in zowel de team- als twee andere kleuren. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend gemaakt.

Meer info via de verdeler van Pinarello