Zeg je Deus dan zeg je retro met een soort van lifestyle gevoel. Ze noemen het zelf cultuur. Misschien wel het best bekend van hun gave motoren (caféracers), kan je ze ook kennen van kleiding, surfen etc… maar ook van racefietsen.

Aangezien dat laatste ons het meest interesseert, geven we hieronder een korte opsomming van deze racefietsen. Ze hebben naast enkele andere fietsen, 3 racefietsen.

De Deus Steelness. Een handgemaakte stalen racefiets. Een frameset met een carbon voorvork en Columbus buizen en een Chris King headset kost 2135 Euro. Deze wordt gemaakt door Ferriveloci uit Milaan. Groepset en verdere onderdelen gaan in overleg. Zoals je ziet op de foto’s zit de achterrem onderaan bij de bottembracket.

deus-steel deus-steel2 deus-steel3 deus-steel4 deus-steel5 deus-steel6

De tweede fiets is een baanfiets/fixie gemaakt in samenwerking met Cinelli. Deze is ook gemaakt van Columbus staal en verkrijgbaar in 2 kleuren. Mat grijs of Gulf blauw. Prijs is 800 euro en wordt geleverd met een Cinelli stuur, een Concor zadel en een voor- en achterrem. Omdat je ook allerlei opties bij kan kopen zie je op de afbeeldingen niet precies wat je nou gaat krijgen maar wel wat de mogelijkheden zijn.

deus-track deus-track3 deus-track4 deus-track5

De derde racefiets is The Carby Road; een, zoals de naam al doet vermoeden, racefiets van Carbon die ik voor mijn gevoel het minst bij het merk Deus vind passen. Frameset kost 1900 Euro. De naam op de onderbuis is wel heel erg groot aanwezig, al hebben ze het bij de blauwe versie wel heel mooi opgelost.

deus-carbon deus-carbon1 deus-carbon2 deus-carbon3 deus-carbon4 deus-carbon5 deus-carbon6 deus-carbon7

Er zitten zeker leuke dingen tussen, maar de foto’s zijn eerlijk gezegd een beetje rommelig. Bij de ene is het stuurlint vies, de ander heeft helemaal geen stuurlint, wel remhendels maar geen rem en sommige onderdelen lijken niet helemaal tot in detail bij elkaar gezocht. Hierdoor krijg je moeilijk een goed beeld. Maar als je daar doorheen kan kijken… kan je in overleg met Deus een mooie fiets in elkaar knutselen. De mooiste volgens mij? Die blauwe carbon versie is erg mooi gedaan, al past staal natuurlijk beter bij het merk Deus.