BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

Ondanks alle mogelijkheden om binnen te trainen gaat er toch niks boven het echte werk: buiten, in de natuur en open lucht. Maar gezien de weersomstandigheden moet je je wel iets beter voorbereiden dan bij een mooi-weer-fietstocht in de zomer om het allemaal nog leuk te houden. BBB stuurde ons een aantal handige en betaalbare accessoires op, waarmee je ook in de winter buiten kan blijven trainen.

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

Roadcatcher II spatbord
Waarschijnlijk het eerste dat je op je fiets monteert als je met slecht weer op pad gaat, een spatbord. Toch wil nog iedere wielrenner eraan. Maar voor nog geen € 20,- behoed je je achterwerk voor opspattend water. Het spatbord van BBB heeft een klem die ook geschikt is voor aerodynamisch gevormde zadelpennen. Het monteren van het spatbord vraagt in het begin wat handigheid, maar het draaisysteem werkt goed en zit stevig vast.
Roadcatcher II BDF-04 a € 19,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

Smartsleeve voor je waardevolle spullen
De Smartsleeve is een waterdichte hoes, waarin je waardevolle spullen zoals pasjes, geld en je telefoon kan beschermen. Het is niet vanzelfsprekend dat de spullen die je in je jersey meeneemt ook droog blijven. Dit kan zijn door neerslag, of door transpireren. Met de Smartsleeve weet je in elk geval zeker dat het wel droog blijft. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken tijdens het fietsen. Door het transparante plastic kan je het scherm van je telefoon aflezen én blijven bedienen. Voor € 9,95 kan je waardevolle spullen zonder risico meenemen tijdens je rit. Mocht je aan een afmeting van 145 x 85 mm niet genoeg hebben, kan je voor € 5,- extra ook de XL versie aanschaffen. Deze is 202 x 269 mm en geschikt voor bijvoorbeeld een iPhone 8 of groter.
Smartsleeve BSM-21M a € 9,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

Deltashield Raincap houdt je hoofd droog
In 2017 schreef ik al over de Raincap van BBB. Een koersklak van een winddicht en waterafstotend membraan. Het water rolt er inderdaad direct vanaf wanneer het op het petje komt. Inmiddels heeft het product het nieuwe logo van BBB en is de naam gewijzigd in Deltashield Raincap. Het product is verder onveranderd gebleven en daarmee nog steeds zeer geschikt voor het huidige weer. De prijs is met € 25,95 ook gelijk gebleven. Het petje is erg dun en heeft een brede elastische band aan de binnenkant. Hierdoor zit hij lekker om je hoofd, zonder dat hij knelt.
DeltaShield Raincap BBW-294 a € 25,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

LeakFix om je band te kunnen plakken
Met fietsen in natte omstandigheden is het risico op een lekke band toch net wat groter. Alles blijft beter plakken aan je band. Zeker bij koud en nat weer zit niemand erop te wachten om lang stil te staan om je band te moeten vervangen. BBB’s Leakfix is een klein doosje met daarin zes zelfklevende plakkers en een stukje schuurpapier. Een doosje van nog geen € 4,- waarmee je snel het lek in je band kan dichtplakken, om je weg weer te vervolgen.
LeakFix BTL-80 a € 3,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

ThermoTank bidon
Het zal bij mij niet de eerste keer zijn dat ik tijdens een winterse rit ijs in m’n bidon heb. IJs is lastig drinken, en als je toch een slok binnenkrijgt is deze letterlijk ijskoud. Iets dat je lichaam niet kan waarderen als het al veel moeite moet doen om op temperatuur te blijven. De Thermotank is daar een welkome oplossing voor. De thermo bidon heeft een isolerende werking en houdt je drinken langer op temperatuur. Daarmee kan hij ook in de zomer handig zijn, om je drinken juist koel te houden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een thermobeker is de bidon flexibel en kan je inknijpen. Voor € 19,95 kan je zowel in de winter als de zomer je drinken op de juiste temperatuur drinken.
ThermoTank BWB-52 a € 19,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl

Toothbrush om je aandrijving te poetsen
Een feit voor de fietser in de winter is dat je fiets vaker toe is aan een grondige poetsbeurt. Blad, zand en pekel weten zich altijd op de meest onhandige plekken te nestelen, en als je die niet weghaalt zal dit op den duur gevolgen hebben. De Toothbrush is een handig product van BBB met drie verschillende borstels, waarmee je de tandjes van de cassette goed kan poetsen. Het andere uiteinde van de borstel heeft een haakje, zoals je dat wellicht van de tandarts kent. Deze gebruik ik zelf in de winter regelmatig om herstbladeren tussen de cassette weg te peuteren. Voor € 6,95 en met een beetje geduld kan je hiermee de levensduur van je aandrijflijn verlengen.
ToothBrush BTL-17 a € 6,95 bij BBB

BBB Cycling winter accessoires || Racefietsblog.nl