De DT-Swiss 240 naven zijn al lange tijd populair in de wielerwereld. De naven zijn licht, stijf en betrouwbaar. Daarnaast zijn ze beter betaalbaar dan de nog lichtere 180 naaf, welke is voorzien van ceramische lagers.

Vorig jaar kreeg de 180 naaf een nieuw binnenwerk: de Ratchet EXP. En zoals zo vaak gebeurt komt deze technologie ook in de andere lijnen van het merk. Dus de 240 naven waren nu aan de beurt om ook het Ratchet EXP binnenwerk te krijgen.

In een eerder artikel schreven we uitgebreid over hoe het Ratchet EXP in elkaar steekt. En als je technisch geïnteresseerd bent, raad ik je ook zeker aan om de onderstaande video te bekijken, waar je een hele mooie exploded view krijgt van de naaf.

Maar als je vooral wilt weten wat jij eraan hebt, dan heb je aan dit lijstje genoeg: door het nieuwe Ratchet EXP binnenwerk moet de naaf lichter, stijver en makkelijker te onderhouden zijn. Mooi lijstje toch?

De naaf is in 69 (!) verschillende varianten te krijgen: in een mountainbike of wegvariant, met een steekas of quick-release, straight pull of met een flens, 24 of 28 spaakgaten, en voor de verschillende freewheelbodies. Genoeg keuzes om een passende voor jouw fiets te vinden.

De prijs voor de voornaaf komt op € 149,90 en voor de achternaaf op € 294,-. De gewichten liggen rond de 104 (straight pull) en 113 gram voor de voornaaf. Voor de achternaven is dat rond de 199 (straight pull) en 208 gram.

Meer info via DT-Swiss

Tags: