En om die 25 jaar te vieren hebben ze een 25th anniversary wielset ontworpen. De lichtste clincher wielset voor schijfremmen ooit gemaakt door de Zwitsers. De wielset is opgebouwd uit onderdelen die zijn voorzien van de nieuwste technieken en heeft uiteraard een speciaal jubileum design. Of zoals ze zelf zeggen: “we hebben alle kennis en kunde verpakt in één wiel”. En dat ziet er samen erg gaaf uit!

PRC 1100 Dicut 25Y Edition
Met 1283 gram dus de lichtste wielset ooit van DT Swiss. Om dit te bereiken hebben ze gekozen voor full carbon velgen van ‘slechts’ 24 mm hoog. De handgemaakte velgen hebben een interne breedte van 18 mm en zijn tubeless ready. De lage velg is asymmetrisch voor een hogere stijfheid. Op de bovenkant van de velg, tussen de spaken, staat ’25th anniversary edt’ en bij het ventiel staat het bijpassende ’25’ logo. Een logo van een gouden 2 en een zilveren 5 die over elkaar zijn afgebeeld. Aan de zijkant van de velg zijn er geen decals te vinden en is hij volledig in de kleur van het carbon. Geen decals, maar wel een logo. Het logo van DT Swiss is gegraveerd in de velg en dat ziet er heel gaaf uit als je het mij vraagt.

Ratchet EXP
De velg is met DT aerolite en DT aero comp spaken rondom een DICUT 180 naaf gebouwd. Op de naaf staat hetzelfde goud/zilveren logo dat ook bij het ventiel op de velg staat. De DICUT 180 is een naaf met keramische lagers en het nieuwe Ratchet EXP binnenwerk. Een van de voordelen van dit nieuwe ratchet systeem is dat het lichter en stijver is dan zijn voorgangers. Dit helpt mee om aan die 1283 gram van de wielset te komen. De stijve naaf, in combinatie met de asymmetrische velg zorgt volgens DT Swiss voor een energiebesparing van 15% bij het optrekken tot 30 km/h. Deze besparing is gemeten ten opzichte van de ARC 1100, de meest stijve wielset uit de eigen collectie.

De wielen zullen rond oktober van dit jaar beschikbaar zijn. Het zal geen verrassing zijn dat deze limited edition wielen ook een limited prijskaartje hebben. De adviesprijs van deze set wielen is € 2948,- en dat het een limited set is blijkt wel want er zijn slechts 3 sets beschikbaar voor de Benelux.

Meer info via DT Swiss