Wielrennen en kunst gaan goed samen, dat heb je hier al vaker voorbij zien komen. Eddy Merckx heb je ook al vaker voorbij zien komen en dan heb je direct de drie ingrediƫnten voor onderstaande video.

Merckx, wielrennen en kunst. Stefaan de Croock, artiestennaam: Strook, heeft alweer een tijdje geleden een penschilderij gemaakt met als titel: Tribute to Eddy Merckx. In zijn schilderij komen veel aspecten uit het wielerleven van ‘De Kannibaal’ voorbij. Zo zit er 525 keer een trofee verwerkt in het schilderij, refererend aan de 525 overwinningen die Merckx heeft behaald in zijn leven. Het schilderij is enorm gedetailleerd en hoe langer je er naar kijkt, hoe meer dingen zichtbaar worden. Zo vind je meerdere illustraties van Merckx zelf, een kasseistrook, een fiets, een ketting, een peloton dat over een weg fietst en zo kan je nog wel even verder gaan.

Tijdens het maken van dit schilderij heeft Strook een camera laten draaien. Hieronder zie je een mooi filmpje van het ontstaan van het penschilderij van Eddy Merckx. Een indrukwekkend mooi en gedetailleerd stukje kunst waar meer achter zit dan alleen het grote beeld van Eddy Merckx.

via Strook