De nieuwste pop-up store van Rapha zit in Brussel. We brachten ze een bezoekje tijdens de opening. Wat direct opvalt is dat alles er superstrak uitziet, wat je van Rapha gewend bent. Niet een tijdelijke snel en rommelig in elkaar gezette winkel maar gewoon een echte Rapha store, maar dan wel tijdelijk.

De eerste vraag die bij mij opkwam was waarom er voor Brussel is gekozen en niet voor Antwerpen, omdat Vlaanderen toch iets meer fiets-minded is dan het Franstalige deel van België, was mijn overtuiging. Het antwoord van Rapha is redelijk eenvoudig. Brussel heeft meer potentieel voor Rapha. Want het doel van Rapha is om mensen op de fiets te krijgen en om zo een community op te bouwen. En in Brussel is daar dus meer groei te vinden dan in Antwerpen. Daarbij is Brussel ook echt een mooie stad maar daar gaat dit stukje niet over.

Ruime opzet en events
Ik zeg events maar bedoel eigenlijk veel events. Bijna dagelijks wordt er wel iets georganiseerd. Elke week zijn er Social Rides bijvoorbeeld. Van Early Bird Rides die al om 6:00 uur beginnen, een Mini Bikepacking Trip, Yoga for Cyclists tot specifieke Woman Only ritten. Voor iedere fietser zit er wel wat leuks tussen. Dus ben je in de buurt dan moet je zelf maar even de agenda bekijken. De tijdelijke pop-up in Brussel heeft een ruime opzet waar beneden het winkelgedeelte is en erboven is er ruimte voor presentaties of andere gezellige bijeenkomsten zoals het openingsfeestje. Oh, en niet geheel onbelangrijk, er is altijd lekkere koffie!

Hieronder een beeld van de store die nog open is tot en met 25 juni 2018 aan de Antoine Dansaertstraat 90 in Brussel.

Tags: