Hij is al een tijdje gestopt met koersen, maar is nog steeds een graag geziene gast bij verschillende wielerevenementen. Dan heb ik het over Fabian Cancellara, de Zwitser met een gigantische erelijst en de bijnaam Spartacus. Hij is na zijn carrière onder andere ambassadeur geworden van Le Col. Een merk dat afkomstig is uit Engeland en wordt geproduceerd in Italië.

Le Col X Cancellara

De Le Col X Cancellara collectie kent twee shirts en twee broeken. Daarnaast nog een paar sokken en een koersklak. Op de site worden de artikelen aangeduid als Limited Edition, dus het lijkt erop dat het een eenmalige oplage zal zijn. De shirts doen mij denken aan de vroegere shirts van team Radioshack en IamCycling. Dat vond ik destijds mooie outfits en ook deze nieuwe serie met Le Col kleding zie ik mezelf wel in rijden.

Dat komt vooral door de kleuren die zijn gebruikt en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar het witte Pro Aero shirt. De rechterkant van het shirt kent een groot deel van de Zwitserse vlag. De rechterkant heeft een zwart vlak met daaronder een babyblauwe strook. De achterkant van het shirt is grotendeels zwart, met daarop de afbeelding van Spartacus. Rechtsonder op de rug staat een samenvatting van de belangrijkste overwinningen en prestaties, zoals 29 dagen gele trui, 12 nationale titels, 4 wereldkampioenschappen en 3 keer de klassiekers Parijs – Roubaix, Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen.

Het Pro Aero shirt is strak shirt waarbij er een aerodynamische stof is gebruikt. Dit is getest in de windtunnel en je ziet dit terug in de verticale strepen op de mouwen en de voorkant die in de stof zitten. Deze zijn zo gepositioneerd dat de wind beter over deze plekken van het shirt wordt geleid, en dus de weerstand moet verminderen. De bijpassende broek is bijna geheel zwart en heeft alleen een dun rood en blauw streepje aan de uiteinden van de pijpen

Le Col X Cancellara Sport

De broek van deze Sport serie is vergelijkbaar qua design, maar van een minder aerodynamische stof. Dat geldt ook voor het shirt, waarbij je ook verschil ziet in het design. Dit shirt is in de basis zwart en heeft aan de linkerkant een deel van de Zwitserse vlag. De details op de rug zijn vergelijkbaar met de Spartacus en de lijst met prestaties. Bij dit shirt zit er ook nog een donkerblauw vlak aan de rechterkant waardoor hij een stuk donkerder is dan de Aero uitvoering.

Dit shirt is meer voor alledaagse ritten en is qua pasvorm meer relaxed. Het verschil tussen beide shirts zit dus niet alleen in het design en de kleuren, maar ook in de pasvorm en de gebruikte stoffen. Dat zie je ook terug in de prijs, waarbij dit shirt een prijskaartje heeft van € 120,- en de bijbehorende broek € 165,- kost. Het eerder genoemde Pro Aero shirt kost € 185,- en de broek die daarbij hoort heeft een prijskaartje van € 215,-. Deze prijzen horen bij het topsegment aan kleding dat Le Col in de collectie heeft.

via Le Col