Al een tijdje geleden hebben we een review geschreven van de Sigma Rox 12.0. Maar Sigma heeft niet stil gezeten en de fietscomputer met firmware updates weer ietsje beter gemaakt. Niet dat we nou elke keer een post doen bij elke firmware update maar deze laatste heeft wel een paar leuke verbeteringen.

Turn-by-turn nu ook voor de Draw My Route functie
De firmware is snel te downloaden vanaf de Rox 12.0 zelf als je in verbinding staat met Wi-Fi. In het menu vind je onder instelling het kopje Update Firmware. Klik erop en alles verloopt op een simpele manier in enkele minuten. In de nieuwe firmware zijn een aantal navigatiefuncties verbeterd. Zo krijg je bij de ‘Draw my Route’ functie nu ook gelijk de turn-by-turn navigatie. Met Draw my Route teken je een rondje op de kaart van hoe jij ongeveer wilt rijden, de fietscomputer maakt daar gelijk een route bij. Nu krijg je daar dus ook de turn-by-turn navigatie bij om het onderweg net wat makkelijker te volgen.

Verbeterd contrast
De lijn die je moet volgen is vanaf nu blauw geworden in plaats van het lichtgroene. De keus voor het donkerblauwe is omdat het meer contrast oplevert en het herkenbaar is van andere navigatie programma’s. Het contrast van de onderliggende kaarten is ook wat omhoog gegaan. Een leuk extraatje is dat je nu kunt inzoomen op het profiel dat je aan het rijden bent. Zo kan je gedetailleerder je stijgende kilometers bekijken. Een uitkomst als de route veel op en neer gaat, maar niet heel erg de hoogte in. Normaal gesproken vloeien de hoogtemeter dan bijna samen tot een vlakke rit.

Uploaden met Dropbox
In een eerdere firmware heeft Sigma al de Dropbox functie toegevoegd. Dropbox is voor veel mensen vast wel bekend, maar voor wie het niet kent: het is een clouddienst waar je bestanden kunt delen. Nu kan je dus vanaf je Rox 12.0 je ritten uploaden naar je dropbox folder. Zo kan je de rit makkelijk delen met je fietsmaatjes of trainer. Het uploaden van de ritten gaat snel, al zal dat ook deels afhankelijk zijn van je internetverbinding.

Op papier lijkt alles lekker eenvoudig, maar hieronder een video om te laten zien dat het ook zo werkt.