Mocht de naam Cecilie Uttrup Ludwig wat toelichting nodig hebben, dan bij deze. De Deense wielrenster rijdt voor het Franse FDJ-SUEZ team en werd in 2022 kampioene op de weg in Denemarken. Ook won ze afgelopen jaar de derde etappe in de Tour de France voor vrouwen en is ze ambassadrice van het Franse fietsenmerk Lapierre. Om haar een kickstart voor 2023 te geven heeft Lapierre een speciaal design gegeven aan de Lapierre Xelius SL, waar Cecilie komend seizoen vol trots op kan rijden.

Het opvallende frame heeft een rode basis en is voorzien van bliksemschichten die verwijzen naar Thor, de god van de donder. Thor omschrijft het explosieve karakter van Cecilie perfect. Op de bovenbuis van het frame staat de Deense vlag, refererend naar de Deense titel van Cecilie maar ook naar de Vikingen. Ook staat de naam van Cecilie keurig op de bovenbuis. Verder komt de merknaam Lapierre in witte letters duidelijk naar voren en zien we op de liggende achtervork de sponsornamen.

Lapierre Xelius SL

De Lapierre Xelius SL is één van de topmodellen van Lapierre en is herkenbaar door de staande achtervork die verbonden is met de bovenbuis van het frame, waardoor je een driehoek krijgt waar je doorheen kijkt. Ziet er toch altijd bijzonder uit. De fiets is afgemonteerd met de nieuwste elektronische Shimano Dura Ace Di2 R9200 groep. De wielen zijn ook van Shimano, de Dura Ace C50. Verder zien we een Prologo zadel, Continental Grand Prix 5000S banden en Elite bidonhouders. Alle kabels lopen volledig intern en ook de cockpit is netjes afgewerkt. Als we op de website van Lapierre kijken zien we dit model met dezelfde afmontage staan met een prijs van € 7.799,-. De wielen en dit gave design krijg je er dan helaas niet bij.

Meer info via Lapierre.