Birzman Studio Toolbox

Niet iedere fietser heeft er altijd zin in, maar je fiets moet onderhouden worden. Poetsen, smeren, afstellen, uit elkaar en in elkaar zetten. Als je er aan gaat beginnen, doe het dan met goed gereedschap. We laten de Birzman Studio Toolbox zien. Een stevige koffer met 37 soorten gereedschap waarmee je vrijwel alles kan doen.

Birzman Studio Toolbox
De toolbox heeft drie lagen. Deze – vaste – laag in de klep van de koffer heeft o.a. een set Torx en Inbus sleutels, kabelkniptang en cassette afnemers

De Birzman BM-19 Studio Toolbox is de meest uitgebreide die de Taiwanese fietsgereedschap- en -accessoirespecialist in huis heeft. Met een prijs van € 399,95 verwacht je dat ook wel. Het zit allemaal in een stevige kunststof koffer. Hij weegt ruim 8 kg, dus het voelt ook echt als een serieuze gereedschapskoffer. Goed gereedschap weegt nou eenmaal wat.

Birzman Studio Toolbox
De tweede laag is uitneembaar. Deze bevat een Bahco, schijfremzuiger wig, kettingzweep, pedaalsleutel, schijfremrichter en een schijfrem gap indicator

De kunststof koffer bestaat uit drie lagen, waarvan er één uitneembaar is. Al het gereedschap zit in voorgevormde sleuven waardoor ze heel goed blijven zitten. Geen gerammel van losse spullen dus. Een nadeel hiervan is dat je er niet zelf nog iets erbij kan doen. Hier zijn geen extra vakjes voor. Nu is de set ook wel zo uitgebreid dat je niet snel nog iets extra nodig zal hebben en alle ruimte is goed gebruikt. Maar een klein vakje voor wat olie en vet was makkelijk geweest.

Birzman Studio Toolbox
In de bodem van de koffer zit de derde, vaste laag met o.a. een hamer, spaaksleutel, kettingpons en bottom bracket tool

Inhoud van de Birzman Studio Toolbox

Heel mooi zo’n koffer, maar wat zit er nou eigenlijk allemaal in? We hebben alles hieronder op een rij gezet voor je. De vraag is natuurlijk wanneer je zo’n complete gereedschapskoffer aanschaft. Wij denken dat het een goede aanschaf kan zijn voor de fietser die graag zelf zijn fiets onderhoud. En die dan ook verder gaat dan alleen het wisselen van een cassette. Hierbij de complete inhoud:

 1. Shimano HG cassette afnemer
 2. Shimano MF freewheel / Campagnolo cassette afnemer
 3. Shimano Cartridge bottom bracket tool
 4. Shimano Hollowtech II bottom bracket tool
 5. 14 mm dopsleutel
 6. 15 mm dopsleutel
 7. T30 Torx dopsleutel
 8. Sleutel voor 1/2″ doppen
 9. Kettingzweep voor 7-12 speed incl fixed gear lockring sleutel
 10. Pedaalsleutel 15 mm
 11. Diagonaaltang (voor vervormen)
 12. Radiotang (voor vervormen, krimpen)
 13. Kabelkniptang
 14. Kettinglinktang
 15. Vijl
 16. Schijfremzuiger wig
 17. Schijfrem gap indicator
 18. Remschijf richter
 19. Crankarm cap sleutel
 20. Universele cranktrekker
 21. Torx sleutelset T10/T15/T20/T27/T30/T40
 22. Inbus sleutelset 1,5/2/2,5/3/4/5/6/8/10
 23. Kettingpons voor 5 tot 12 speed, 3/32″ en 1/8″ kettingen
 24. Kettingslijtagetool (met geïntegreerde haakjes)
 25. Grip voor platte spaken
 26. Spaaksleutel
 27. Ventielkerntool
 28. Bandenlichters kunststof
 29. Starnut installatie tool
 30. Schroevendraaier kruiskop #2
 31. Schroevendraaier plat 5.5
 32. Combinatiesleutel 8/10mm
 33. Bahco/verstelbare sleutel
 34. Dead Blow hamer met rubber omhulsel
 35. Rolmaat
 36. Zaaggeleider voorvork
 37. Kettingbladboutsleutel

De basis is ruim vertegenwoordigd

Je ziet dat er een aantal basisgereedschappen in zitten, zoals en set inbussleutels, cassette afnemer en kettingzweep. Die zijn altijd goed om te hebben, daarmee kom je al een heel eind. Basis is ook de kettingpons, die er bij zit. Het gaat om de zeer degelijke – dat voel je ook wel in gewicht – Birzman Damselfly Universal kettingpons, gemaakt uit CNC gefreesd aluminium. Door het formaat kan je hem goed vasthouden en is het draaien makkelijk.

Birzman Damselfly kettingpons
Birzman Damselfly kettingpons

Maar vlak ook de aanwezigheid van goede schroevendraaiers niet uit. De grip is lekker dik en stroef en dankzij de magnetische uiteinden blijven schroefjes hangen. En als je met schijfremmen rijdt kom je geheid een keer in de situatie dat je zuigers te ver naar binnen staan. Je zou ze met een platte schroevendraaier uit elkaar kunnen duwen, maar de kans op het beschadigen van je zuigers is dan groot. Daar is de speciale schijfremzuiger wig voor.

Ook veel voor de gevorderde sleutelaar

Het zijn vooral de fietsers die hun geliefde ros compleet willen onderhouden of op willen bouwen die de volledige koffer op waarde weten te schatten. Denk aan de verschillende tangen die erbij zitten. Om alles netjes en goed te kunnen (de)monteren heb je niet alleen goed, maar ook het juiste gereedschap nodig. De compleetheid van de set uit zich ook in de tools voor het monteren van een nieuwe voorvork. De zaaggeleider en starnut installatietool zijn dan echt een must.

Birzman zaaggeleider BM13-TSG-K
Birzman BM13 zaaggeleider voor het nauwkeurig en recht afzagen van je vorkbuis

Ontbreekt er dan helemaal niets? We moesten er wel even over nadenken. De koffer heeft namelijk echt alles om je fiets helemaal te (de)monteren. Een momentsleutel zou nog een mooie aanvulling kunnen zijn en heel soms zijn er voor een racefiets merk-specifieke tools nodig.

WINACTIE!

We mogen 1 Birzman Studio Toolbox t.w.v. maar liefst € 399,95 weggeven! Dat is wel een heel mooie prijs dachten wij. En je hoeft er maar weinig voor te doen.

Om mee te doen schrijf je je hieronder in. Na het bevestigen van je inschrijving doe je mee in de loting. Uit alle inschrijvingen wordt 1 winnaar willekeurig gekozen. Je kan je tot maandag 18 mei 12.00 uur inschrijven!

– Je meldt je bij deelname automatisch ook aan voor de wekelijkse Racefietsblog.nl nieuwsbrief. Wil je die toch niet ontvangen, dan kan je je altijd weer afmelden, maar wacht even tot na het aflopen van de actie.

Deze actie is beëindigd op 18 mei 12.00 uur. Inschrijven is niet meer mogelijk

Voorwaarden en condities:
– Ook als je al ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief moet je je inschrijven om mee te doen. Dit heeft verder geen gevolgen voor je bestaande nieuwsbriefinschrijving. 
– Je moet je deelname bevestigen via de e-mail die je ontvangt. Alleen na bevestigen maak je kans.

– Deelnemen kan tot maandag 18 mei 12.00 uur. Die dag maken we de winnaar bekend.
De actie is voorbehouden aan inwoners van Nederland, België en Luxemburg.
– We nemen via e-mail contact op met de winnaar. Wanneer we binnen een week geen reactie hebben, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
Het is niet mogelijk het gewonnen product om te ruilen voor een ander product of geldbedrag.
– Racefietsblog.nl is bevoegd personen uit te sluiten van deelname bij vermoeden van onrechtmatige deelname of fraude.
– Je ontvangt je eerste Racefietsblog.nl nieuwsbrief na het aflopen van de winactie. Wil je deze toch al eerder ontvangen, dan kan je je hier afzonderlijk voor inschrijven. Dit heeft geen gevolgen voor je deelname aan de winactie.

Birzman Studio Toolbox
Ook is handig dat overal bij staat wat en waarvoor het is.
Birzman Studio Toolbox
Een set Torx en Inbus sleutels zijn onmisbaar voor de sleutelaar
Birzman Studio Toolbox
Klein en simpel, maar handig om snel te controleren of je ketting aanvervanging toe is. De twee haakjes aan de bovenkant kan je gebruiken om de ketting bij elkaar te houden bij het los- of vastmaken.
Birzman Studio Toolbox
Of je nou een starnut erin wilt slaan, of je kettingblad eraf wilt halen, het kan.
Birzman Studio Toolbox
De spaaksleutel is compact maar je kan een inbussleutel in het midden gebruiken voor meer controle. De met rubber omhulde hamer is voor het stevige werk en voorkomt beschadegingen.
Birzman Studio Toolbox
Er zit ook nog een beschrijving bij waarbij elke tool toegelicht wordt.
Birzman Studio Toolbox
Handig zo alles bij elkaar, en het blijft netjes opgeruimd en overzichtelijk.
Birzman Studio Toolbox
Birzman Studio Toolbox koffer