Er wordt altijd wat lacherig gedaan over het zadeltasje. Nee, het is niet de meest sexy toevoeging aan je fiets, maar het is wel een handige! En er zijn ook genoeg kleine zadeltasjes die de looks van je fiets niet zo erg verstoren. Zo kwamen we de Castelli Undersaddle Mini tegen die ik zeker onder mijn zadel durf te plaatsen met zijn minimalistische looks. Het zadeltasje is zwart, heeft een zwarte waterafstotende rits en een minimum aan straps. Hij ziet er echt strak uit. En het rode logo op rits en zadeltasje staan ook stijlvol. Qua looks ben ik al overtuigd. Nu de rest nog.

Eén strap en toch stevig

Waar veel zadeltasjes twee of drie straps hebben heeft de Undersaddle Mini er maar één. Een strap die aan de bovenkant van het zadeltasje zit vastgenaaid. De twee uiteindes slinger je om de twee zadelrails en vervolgens trek je het lange uiteinde onder het zadeltasje door om ‘m aan de andere kant weer terug te geleiden en vast te maken aan het klittenband. Ik was verbaasd over hoe stevig het tasje vastzit met één strap. Je krijgt er geen beweging in door je fiets heen en weer te zwaaien. Nou was ik eerst wat sceptisch over die ene strap. Want wat als het klittenband los schiet, dan is er geen tweede zekering meer. Eenmaal gemonteerd ben ik er meer van overtuigd. Want voordat de strap helemaal los schiet moet er flink wat centimeters door het lusje voordat hij echt los schiet. En omdat de tas zo stevig onder het zadel zit, zie ik dat niet zo snel gebeurenen het is ook niet gebeurd.

Waterdicht en padding

Het zadeltasje is gemaakt van een water en vuilafstotend materiaal. En ook de rits heeft een waterafstotende cover gekregen. Castelli geeft geen waarde aan hoe afstotend het materiaal is, maar onder de kraan lekt het zadeltasje niet. In de bovenkant van het zadeltasje zit een padding verwerkt. Eerst dacht ik waarom daar? Maar daardoor ontstaat er geen klingend geluid van tools die tegen de zadelrails kunnen komen. Ook wurmt het zadeltasje zich wat beter tussen de rails voor een betere aansluiting. Aan de onderkant is het zadeltasje enkellaags. Maar het materiaal dat is gebruikt voelt erg stevig aan en kan wel wat gewicht hebben.

Gewicht en Inhoud

Het gewicht van het tasje komt op: 37 gram. Daar gaat niemand iets van merken. In het zadeltasje van 5 bij 13 bij 5 cm kan je een racebinnenband, een minitool en bandenlichters kwijt. Een CO2 patroon met opzetstuk past er dan niet meer bij. Wel nog wat geld en wat pleisters, mocht je dat willen meenemen. Je kan ook kiezen voor de binnenband, een CO2 patroon met opzetstuk en de bandenlichters. Beetje afhankelijk van hoe groot je onderdelen zijn en hoe handig je past en meet. Wil je toch net iets meer ruimte dan heeft Castelli de Undersaddle XL, die aan alle kanten net wat groter is. Zelf vind ik de mini een mooie maat en stop ik mijn pompje in het achterzakje van mijn shirt. Of als je met een groep fietst, is er altijd wel iemand met een pompje. Tenzij je allemaal zo denkt als ik :-).

In het zadeltasje zit aan de bovenkant een zakje van zo’n twee vingers breed. Net genoeg plek voor een smal minitooltje. Door de lange rits kan je makkelijk bij de inhoud komen. Enig puntje is dat de strap over de rits loopt. Om bij je spullen te komen zul je deze deels los moeten halen. Kleine moeite met maar één strap. De prijs van het zadeltasje komt op € 30,-. Daarmee is het zadeltasje geen prijsvechter. Maar je krijgt dan wel het minimalistische design en het gekozen waterafstotende materiaal.

Details

Castelli Undersaddel Mini
Prijs: € 30,-
Afmetingen: 5 x 13 x 5 cm
Gemeten gewicht: 37 gram
Meer info via Castelli Benelux

Conclusie

De Castelli Undersaddle Mini is een eenvoudig, maar doeltreffend zadeltasje. De minimalistische en strakke looks en het kleine formaat doen minimaal afbreuk aan je fiets. Het materiaal is stevig en waterafstotend tot de rits aan toe. De prijs lijkt misschien wat hoog, maar misschien is dit minimalistische zadeltasje precies wat je zoekt. Niks teveel, niks te weinig.