Als je me een jaar of vier geleden had gezegd dat er fietsbroeken met zakken op de bovenbenen zouden komen, had ik je misschien wel uitgelachen. Maar inmiddels rijd ik zelf ook rond met een zogeheten cargo broek. De Castelli Unlimited Cargo bibshorts om precies te zijn. Een broek die in totaal vier zakken heeft. Twee op de rug en aan de zijkanten van de beide bovenbenen. En ik kan je vast vertellen dat ik het erg handig vind, die zakken aan de zijkant!

Kiss Air2 zeem en vier zakken

Castelli heeft met de Unlimited kleding een lijn die voor het gravelen is gemaakt. Naast deze cargo broek met zakken hebben ze ook baggy broeken, jassen en verschillende shirts in deze collectie. Wij testen de volledig zwarte bibshort met zakken op de bovenbenen, en ook nog twee zakken op de rug. De broek is volgens Castelli gemaakt voor avontuur en is gemaakt van lycra. De pijpen hebben een brede band waar verticale grippers in zitten om opkruipen te voorkomen.

Hij heeft een Kiss Air2 zeem en zwarte bretels van mesh. Op deze bretels zitten ter hoogte van je rug nog twee zakjes waarmee je totaal aan vier zakken komt. De zakken op de bovenbenen zijn gemaakt van mesh en het onderste deel zit los van de broek. Over het zakje valt een lycra flap, dat moet voorkomen dat er spullen uit de zakken kunnen vallen.

Zakken vullen

Als ik met deze broek op pad ga, vergeet ik in eerste instantie de zakken die er op zitten. Op de automatische piloot stop ik alles in de zakken van m’n shirt en vertrek ik. Als ik op de afgesproken plek aankom zegt mijn fietsmaat: ‘Hé, een broek met zakken’. Een goede reminder, want al snel merk ik hoe praktisch de zakjes zijn. Na het eten van een reepje stop ik de verpakking in het zakje op de broek. Dat gaat een stuk makkelijker dan het zakje op je rug, doordat je kan zien wat je aan het doen bent.

De volgende rit is een stuk avontuurlijker en dat is ook waar Castelli deze broek voor heeft gemaakt. Het grootste voordeel is dat ik meer dan genoeg zakken heb om eten mee te nemen. In de broek doe ik zowel links, als rechts twee repen sportvoeding. Er kunnen er makkelijk 3 of 4 in per kant. De zakjes op de rug van de broek gebruik ik om m’n huissleutel in op te bergen. Deze zitten wat hoger op je rug en onder je shirt, waardoor ik er onderweg niet even snel wat uit haal.

Comfortabel en handig

Nu ik bewust ben van die zakken op de broek vind ik ze erg handig, en maak ik er ook veel gebruik van. Met name van de zakken op de bovenbenen, waarbij ik tijdens een gravelkoers makkelijker bij het eten kan, en ook kan zien welke reep ik pak. De eerste paar minuten dat ik met gevulde zakken rijdt, voel ik dat er wat zit maar dat went snel.

De broek heeft een Kiss Air2 zeem die ik erg prettig vind en waarmee ik uren in het zadel kan zitten. De elastische stof zit lekker, en de broek sluit comfortabel aan zonder dat het te strak zit of knelt. De lycra stof op de zijkant en op de heupen voelt stevig waardoor hij daar wat minder kwetsbaar is. Toch handig als je in de zomer het bos induikt, waar je de nodige takken en doorns tegen kan komen. De verticale grippers bij de pijpen houden de broek goed op de plek. De pijpen zijn wat langer dan ik gewend ben, maar dit is niet storend. Ik test de broek in maat L, daar waar ik normaal gesproken maat M draag.

Specificaties

Castelli Unlimited Cargo bibshorts
Prijs: 129,95
Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in deep green of deep bordeaux)
Maat: Maat L (verkrijgbaar vanaf XS t/m XXXL)

Conclusie

De Castelli Unlimited Cargo is een ideale broek voor lange avonturen in het zadel. Hij zit comfortabel door de elastische stof, in combinatie met de Kiss Air2 zeem. De prijs – kwaliteit verhouding van deze broek is erg goed met € 129,95. De broeken van Castelli vallen klein en ik draag ook een maat groter dan normaal. Slim dat ze de zijkanten van de broek wat steviger hebben gemaakt, zodat hij minder kwetsbaar is tijdens avontuurlijke ritten in het bos. De zakken op de bovenbenen vind ik erg handig en gebruik ik vooral om eten in mee te nemen of lege verpakking te bewaren. De zakken op de rug zijn handig voor spullen die je onderweg niet nodig hebt zoals bijvoorbeeld huissleutels. De Unlimited Cargo bibshort is een erg goede optie als je opzoek bent naar een praktische en comfortabele broek.

via Castelli Benelux