Daar sta je dan met je lekke band. Mocht het gebeuren dan wil je zo snel mogelijk weer op weg en een CO2 pompje kan daar erg goed bij van pas komen. Fabric heeft met de CO2 Lever Kit een setje met benodigdheden waarmee je snel een lekke band kan wisselen zodat je weer verder kan. Het enige dat ontbreekt in dit geval, is een nieuwe binnenband.

Uit de doos
De andere benodigdheden voor het onderweg wisselen van een binnenband zijn aanwezig. Een CO2 patroon, een CO2 pompkop en twee composiet bandenlichters. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door een siliconen band met een haakje. Het zijn eigenlijk twee siliconen bandjes die door elkaar lopen zodat je de gebundelde spulletjes aan je zadelpen kan monteren. De CO2 patroon is voorzien van een foam hoesje om te voorkomen dat deze aan je hand vast vriest tijdens het gebruik. De CO2 pomp kop is geschikt voor een Presta ventiel (hij is er ook in een Schräder versie) en heeft een draaiknop om de hoeveelheid CO2 te reguleren. Om de CO2 pomp te gebruiken draai je de kop op een 16 grams patroon, vervolgens zet je het zilverkleurige uiteinde op je ventiel en kan je met de zwarte draaiknop de CO2 gedoseerd in je band laten lopen. Bij het vastdraaien van het patroon ontsnapt er een klein beetje CO2, maar er blijft meer dan genoeg over om je band binnen no-time volledig op te pompen. De bandenlichter is voorzien van een holle binnenkant zodat ze aan weerszijden van het patroon geplaatst kunnen worden als deze door de siliconen band wordt gebundeld. Je kan er ook voor kiezen om beide bandenlichters eerst aan elkaar te klikken alvorens te bundelen.

Even handigheid krijgen
Met behulp van de siliconen bandjes kan je de spullen bundelen en aan je zadelpen monteren. Het is even oefenen wanneer je dit wil bundelen. Doordat je drie onderdelen moet vasthouden en de siliconen band ook eigenlijk met twee handen moet bevestigen moet je daar wel even handigheid in krijgen. Na een keer of drie had ik er handigheid in en is het gelukt zonder een en ander te laten vallen. De bandjes zijn aan de strakke kant. Dit maakt dat het goed vast zit, maar maakt het bundelen en vastmaken wat lastiger. Het uiteinde van de bandjes gaat, doordat het erg strak gespannen is, uitsteken. Hierdoor oogt het naar mijn idee wat slordiger doordat het niet mooi aansluit. Daarnaast vraag ik me af of de kunststof haakjes geen krassen achterlaat op je zadelpen. De twee siliconen bandjes kan je ook uit elkaar halen. Dit is handig wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om de bundel in je jersey mee te nemen in plaats van aan je zadelpen te monteren. Misschien is dat laatste nog wel de fijnste manier om hem te gebruiken. Maar wanneer je hem alleen maar gebruikt om achter in je zak te stoppen dan is misschien de Trigger van Fabric een optie waarbij je alleen een pompkop en een foam hoesje krijgt.

De CO2 Lever kit is verkrijgbaar voor € 26,90. Daarvoor krijg je twee bandenlichters, twee CO2 patronen, een foam hoesje, een CO2 pompkop en de twee siliconen bevestigingsbandjes. Wil je toch gaan voor de Trigger (zie foto helemaal onderaan), dan ben je € 14,90 kwijt.

Meer info via Fabric

 

De Trigger: