Stuurdopjes zijn maar een heel klein onderdeel van je fiets. Maar als je er eentje verliest, dan mis je ‘m echt. Fietsen gaat nog steeds, maar je fiets voelt niet af, niet compleet. Misschien denk je: is dat niet wat overdreven? Als je dat denkt, dan ben je ze waarschijnlijk nog nooit verloren.

Screw in stuurdoppen die je met een schroefje vastzet zijn vaak een betere optie dan de stuurdoppen die je er alleen maar indrukt. Zo dacht Ere er ook over en dus maken ze alleen maar de variant met een schroefje. En ze hebben ze niet alleen functioneel gemaakt, maar ook fraai!

Stuurdoppen met een gefreesd logo
De stuurdoppen krijgen de luxe naam Dolce mee. En de luxe naam is wel terecht voor deze stuurdoppen. De doppen zijn van aluminium en het logo is er met een CNC frees uitgesneden. Het logo en het stuurdopje zijn allemaal één kleur gehouden. Zo kun je zien dat de doppen van Ere zijn, maar het wordt niet schreeuwerig. Ook de lettertjes op de rand zijn klein en onopvallend.

Eén stap extra
Montage van de stuurdoppen is eenvoudig en gaat eigenlijk zoals je gewend bent, maar met één extra stap. Je propt het geheel in het uiteinde van je stuur. Net zoals altijd doe je daar een stukje stuurlint bij. Vervolgens draai je het boutje aan. Het boutje trekt de stuurdop en de plug naar elkaar toe. Hierdoor zet de prop uit en komt de stuurdop goed vast te zitten in het stuur. Zo verlies je, je stuurdoppen niet zomaar.

Luxe voor een redelijke prijs
Standaard worden de stuurdoppen meegeleverd met de stuurlinten van Ere. Maar heb je al stuurlint en wil je toch graag de stuurdoppen, dan zijn ze ook los te koop voor € 12,-. En die prijs valt me mee. Natuurlijk is het een stuk hoger dan een simpel plastic dopje. Maar als je de afwerking bekijkt, had ik het product eerder richting de € 20,- geschat.

Gewicht en Kleuren
Het gewicht van de doppen inclusief bevestigingsmateriaal is 36 gram. Ook dat is meer dan een plastic dopje, maar deze stuurdoppen geven wat extra’s aan je fiets. En je kunt ze niet zomaar verliezen en daar begon het allemaal mee natuurlijk. En als je het zwart van de meeste stuurdoppen wat saai vindt, dan kun je ook bij Ere terecht. Want met roze-rood, blauw, groen, zwart, zilver en goud heb je voldoende keuze om ze te matchen met je fiets.

Details
Ere Research Dolce Stuurdoppen
Prijs: € 12,-
Gewicht: 36 gram (incl. bevestigingsmateriaal)
Kleuren: Zwart, Zilver, Goud, Rood, Blauw en Groen
Meer info via Ere Research

Conclusie
De Ere Dolce kunnen een mooie aanvulling zijn voor je fiets. Je koopt ze in eerste instantie om je stuurdoppen niet meer te verliezen. Maar je geeft je fiets gelijk wat extra’s mee door de looks van de stuurdoppen. En voor die paar euro extra hoef je het in ieder geval niet te laten.