Er heerste hier op de redactie altijd een beetje een taboe op zadeltasjes, maar daar komt beetje bij beetje verandering in. En tasjes als die van Evoc versnellen dat proces alleen maar wat mij betreft.

Evoc heeft in de offroad wereld al lang een heel goede naam als het op tassen aankomt. Die naam proberen ze nu ook door te trekken naar de wereld der wielrenners. Dat het bikepacken een vlucht heeft genomen helpt daar uiteraard ook bij. Dit keer houden we het packen beperkt, want het gaat om een zadeltasje met een inhoud van 0,7 liter. Gemaakt om een paar noodzakelijke dingetjes mee te nemen zodat die niet je in de zakken van je wielershirt of -jas hoeven.

Met 77 gram is het tasje lekker licht en toch stevig. Dat is debet aan het materiaal dat voor het tasje gebruikt is: Evoc Tarpaulin. Tarpaulin is een stevig, flexibel waterdicht materiaal. Evoc heeft dit materiaal verbeterd door het duurzamer en nog lichter en sterker te maken. Ze gebruiken het voor hun grotere tassen dus waarom ook niet voor een zadeltasje.

Het tasje heeft drie klittenband straps. Eén voor om je zadelpen en twee voor om de rails van de zadel. De straps zijn tamelijk lang waardoor je altijd wel het tasje goed strak vast kan maken. Het materiaal dat tegen de zadelpen is iets zachter dan de rest om krassen te voorkomen.

Achterop de klep, die je met een rits dicht doet, zit ook nog een klein strap. Die kan je gebruiken om een lampje aan te bevestigen. Het is ook reflecterend, handig voor als er geen lampje aan vast zit. Onderaan het tasje bij de klep zitten ook nog twee lusjes. Ons wordt niet helemaal duidelijk waar die voor zijn, maar ze zitten ook niet in de weg. Ze kunnen handig zijn als je iets extra moet nemen.

Binnenin het tasje heb je ruimte voor een binnenbandje, bandelichters, tooltje en een paar Co2 patronen. De twee vakjes met mesh binnenin zijn handig om kleine dingen op hun plaats te houden.

EVOC Saddle Bag Tour is er dus in deze 0,7l maar ook in een grotere 1 liter uitvoering met adviesprijzen van resp. €27,95 en €29,95.

Beschikbaar in Loam zoals op de foto’s of Carbon Grey. Alle informatie en waar je hun producten kan kopen vind je op www.evocsports.com