Het Engelse merk Fabric timmert het laatste jaar flink aan de weg. Accessoires die, naast de functionaliteit, ook een goed uiterlijk hebben. Ze zijn onder andere bekend van de zadels, multitools en bidonhouder zonder houder. Naast deze accessoires hebben ze ook een reeks pompen. Vloerpompen, CO2 pompen en handpompen voor onderweg.

In de laatste categorie zit ook de Fabric Nanobar. Of zoals op de verpakking staat: Ultra compact hi-pressure road pump. Hi-pressure betekent in dit geval dat je tot 8.3 bar kan pompen met deze pomp van 18 cm. Het zal geen verrassing zijn dat je met een kleine handpomp wel even zoet bent om je band tot 8.3 bar op te pompen. Maar de kleine en handzame pomp steek je makkelijk in je jersey en met een gewicht van slechts 99 gram heb je amper door dat je een pompje bij je draagt. Overigens zit er ook een frame mount bij, die je achter je bidonhouder kan monteren. Hiermee kan je de pomp aan je fiets monteren. Je hoeft niet bang te zijn om deze kwijt te raken want de pomp klikt er strak in en wordt nog eens extra vastgezet met een elastische band.

De ‘kop’ van de pomp kan je uit de huls halen, waardoor er een kort stukje slang tevoorschijn komt. Hierdoor heb je wat meer beweegruimte om te pompen en is de kans dat je je velg of spaken beschadigd klein. Een slim handigheidje is de achterkant van de kop. Deze kan je eruit draaien waardoor deze op een presta-ventiel past. Draai je de achterkant niet uit, past de pomp op een schrader-ventiel. Het gedeelte dat je op het ventiel zet is voorzien van schroefdraad waarmee je deze vast op het ventiel kan draaien. Hierdoor kan er geen lucht ontsnappen.

Het pompje voelt erg degelijk en solide aan en naar mijn mening heeft hij een mooi design. Naast design is hij ook makkelijk te gebruiken en vind ik de manier van het wisselen van ventiel slim bedacht. De Nanobar heeft ook een grotere broer: de Microbar. Deze is vier centimeter langer en heeft een iets grotere capaciteit, waardoor je de band net wat sneller kan oppompen. De adviesprijs van de pomp is € 39,90 en hij is er ook nog in het zwart.

Via Fabric meer informatie