Sokken zijn een belangrijke accessoire voor de fietser. Ze moeten lekker zitten, maar er ook goed uitzien. Een van de merken die dit goed onder de knie heeft is volgens ons Fingerscrossed. Voor elke type fietser en de daarbij behorende kledingstijl is een sok naar smaak te vinden. We kregen een setje van hun Aero sokken opgestuurd en daar hebben we mee gefietst.

Duitse degelijkheid

Fingerscrossed komt het uit Duitse Traunstein dat ligt in het zuiden van Duitsland. Naast sokken hebben ze van allerlei andere producten in haar collectie. Van handschoenen en mutsen tot overschoenen en stuurtasjes. Alles om compleet gesoigneerd op je volgende rit te kunnen verschijnen.

Deze aero sokken bestaan als het ware uit twee delen. Het onderste deel waar je voet in zit bestaat uit 97% nylon en 3% elastaan. Dit gedeelte voelt zacht terwijl het bovenste deel veel gladder en meer aero voelt. Logisch bij een aero sok. Dit bovenste deel bestaat uit 85% nylon en 15% elastaan. Het deel van je tenen is zogenaamd naadloos, wat moet zorgen voor een comfortabele fit. Bovenaan zit nog een gripperrand die je sok omhoog moet houden.

Zoals gezegd kan je deze aero sokken kiezen met allerlei bedrukkingen. Als kleur kan je kiezen uit wit of zwart. Wij hebben de zwarte versie en met als bedrukking het klassieke logo van Fingerscrossed, de gekruiste vingers.

Fijne afwerking

Als ik de sokken bekijk, zien ze er erg netjes afgewerkt uit. De sokken vormen goed naar het been. Bij het aantrekken merk je dat de sok direct goed strak om mijn been zit zonder dat er vouwen ontstaan die je dan met de hand weer goed moet leggen. De stof die gebruikt wordt bij de voet zit erg comfortabel. Het stikrandje wat het voetgedeelte met het aero-gedeelte verbindt, zit net boven de enkel. Precies goed, zodat het niet gaat irriteren tussen je enkel en je schoen.

Aero sokken draag ikzelf het liefst de hele dag door op de fiets, maar ze moeten wel goed blijven zitten. Tijdens het fietsen valt me op dat de sokken goed blijven zitten. Ook bij ritjes in de regen zakken ze niet af. De stof waar de onderkant van de sok van is gemaakt is gemiddeld qua dikte. Ze nemen goed je zweet op maar met extreem hete dagen krijg ik warme voeten. Maar voor die temperaturen heeft Fingerscrossed de Super Light sokken die van een meer mesh stof zijn gemaakt.

Ook na wassen blijven ze er strak uitzien

De sokken heb ik ook een meerdere keren gewassen en ondanks het wassen blijven de sokken er netjes uitzien. De gripper bovenaan de sok blijft ook strak en gaat niet rafelen. Voor alle designs van de Aero sokken betaal je € 25,-.

Ik kan niet anders zeggen dat ik erg blij wordt van deze sokken. Ze zitten echt fijn en zien er gesoigneerd uit. En niet geheel onbelangrijk, de lengte is ook spot on.

Meer info Fingerscrossed en dank aan Carbonbike voor het sturen van de sokken.