De naam verklapt het al: iets aan deze handschoen moet zorgen voor een super natuurlijk gevoel met je handen op het stuur. En dat klinkt natuurlijk goed in de oren. Met fietshandschoenen wil je natuurlijk ongemak aan je handen voorkomen, maar je wilt ook goed contact houden met je stuur. Deze Giro Supernatural fietshandschoentjes heb ik daarom getest om te kijken of het lukt om rond te rijden met een ‘super’ natuurlijk gevoel.

Zacht en soepel

Je trekt de handschoenen makkelijk aan met het suéde-look puller aan de binnenkant van de pols. Het dunne elastische bovenwerk sluit mooi aan over de handrug. De dunne bovenkant is deels van mesh gemaakt, wat zorgt voor goede ventilatie bij zomers weer. Door een klittenbandstrap bij de pols kun je de handschoen precies op maat afstellen. Ook hier weer de suède look met een subtiel Giro logo en grijze en rode details.

Zelf rijd ik bijna altijd met handschoen met lange vingers, omdat handschoenen zonder vingers al snel tot irritatie zorgt tussen mijn vingers. Maar met deze Supernaturals is dat anders. Door het dunne ademende bovenwerk in combinatie met de speciale dunne one-piece handpalm zit de handschoen mooi strak rond je vingers zonder al te veel randjes en dus zonder irritatie. En ik kan nu foto’s maken tijdens het fietsen zonder mijn handschoenen uit te hoeven doen, ook mooi meegenomen.

Handpalm uit één stuk

Met de handen op het stuur voelt de binnenkant echt anders aan dan bij andere handschoenen die ik eerder heb aan gehad. De binnenkant voelt heel zacht aan je handen. Aan de buitenkant van de handschoen zie je dat er reliëf zit, maar dat voel je aan de binnenkant dus niet! De handpalm is uit één stuk gemaakt en driedimensionaal gevormd. En in het gebruikte foam zit lichte rek.

Er is nagedacht over waar op de hand je extra padding kunt gebruiken, op basis van hoe de bloedvaten lopen. Zulke medische technische details vind ik erg interessant, als fietsende dokter. Het idee is dus dat het foam dikker is waar de bloedsomloop beschermd moet worden, zodat je vingers goed doorbloed blijven en je dus geen tintelende vingers krijgt. En inderdaad: geen dove, slapende vingers of tintelingen met deze handschoenen voor mij. De palm lijkt dun maar het verdikte foam zit precies waar het moet zitten. Zowel tijdens lange ritten als gravelritten, voel ik het comfort van de padding, maar het is zeker niet too much.

De handschoen is makkelijk uit te trekken bij de lusjes die zitten ter hoogte van de middelvinger en ringvinger. De lusjes zijn reflecterend, net als het Giro logo ter hoogte van de wijsvinger. Deze High-Vis details zitten precies op de goede plek als je met je handen bovenop de hendels of in de drops zit en je vanaf de zijkant wordt beschenen.

Zelf testte ik de handschoen in maat M (wat overeenkomt met mijn handschoenmaat 7)  in de kleur ‘Trim Red’. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar in de specialere kleur Urchin – op z’n Engels refererend naar de dieppaarse kleur van een zee-egel. Zeker een pluspunt vind ik dat er niet gekozen is voor het typische roze kleur, wat erg voor de hand ligt bij vrouwenproducten. En ja: ze zijn er ook in het veilig zwart.

Details

Giro Women’s Supernatural Glove
Maten: S, M en L
Kleuren: Black, Trim Red en Urchin
Adviesprijs: € 75,-
Meer info via Giro

Conclusie

Wat maakt dit handschoentje nou anders dan andere? Dat is toch wel het handpalm stuk dat naadloos is, ondanks dat er padding in zit verwerkt. Ik vind handschoentjes al snel irriteren door alle naadjes en veel te dikke padding, maar bij de Supernatural is de padding in die zin perfect qua dikte en materiaal. De padding werkt drukverlichtend, maar ik heb toch goed contact met het stuur en de juiste grip. Door het dunne bovenwerk in combinatie met een de goede klittenbandstrap sluiten ze naadloos aan. En verder krijg je voor een prijs van € 75,- de gebruikelijke afwerking zoals je die van Giro gewend bent: diverse technische materialen, goede afwerking en subtiele details.

Comments are closed.