Als je naar de temperaturen kijkt dan lijkt het er nog niet echt op, maar het is toch echt herfst. En dat is wel het moment dat de handschoenen weer tevoorschijn komen. Vroeg in de ochtend is de temperatuur gelukkig al wel wat lager, en heb ik afgelopen weken de handschoenen al kunnen gebruiken. GripGrab heeft een aantal nieuwe handschoenen in hun assortiment waaronder de Hurricane 2, voor de herfst en het voorjaar.

Winddicht en een beetje waterafstotend

De Hurricane 2 handschoenen zijn gemaakt van een stevige maar dunne stof, die aan de binnenkant gevoerd is met een dun laagje fleece. Deze laag fleece zit vast dus je hoeft niet bang te zijn dat deze tijdens het uittrekken mee komt. Deze stof zie je ook terug bij de duim van de handschoen. De palm van de handschoen heeft padding en grippers en is van een dikkere stof die slijtage moet voorkomen. De grippers zijn ook op de wijsvinger, middelvinger en de duim geplaatst voor extra grip op de shifters en bij het remmen. Het topje van de duim en wijsvinger heeft touchscreen bediening.

De bovenkant van de handschoen is gemaakt van een stof die de wind tegenhoud. Door een water-afstotende coating zal het ook een licht buitje of opspattend water tegenhouden, volgens GripGrab. Op de handschoenen zitten reflecterende strepen en ook de logo’s lichten op als er licht op valt. Een stukje extra veiligheid bij de donkere herfstdagen.

Eerste indruk van de handschoenen

De handschoenen zijn een beetje elastisch, waardoor ze lekker aansluiten. Door het dunne fleece laagje voelt het lekker zacht aan de binnenkant en zitten ze comfortabel. Bij het vastpakken van het stuur merk je het effect van de grippers goed. De siliconen strepen zorgen dat je niet gaat glijden op je stuur. Vooral op de delen zonder stuurlint. De padding van de handschoen filtert wat trillingen.

De bovenkant is zoals gezegd ‘Windproof’ en dat merk je goed. Er komt echt geen wind door en zeker in combinatie met de fleece binnenkant houdt het je handen lekker warm. De PFC coating die GripGrab heeft aangebracht doet ook goed z’n werk in de regen. Zoals ze zelf aangeven zal het geen hoosbui tegenhouden, maar bij een flinke herfstbui blijven m’n handen toch langer droog dan ik had verwacht. Je ziet de druppels van de handschoenen afrollen en als je een keer met je handen schud vallen ook de laatste paar druppels er makkelijk af. De handschoenen zijn helemaal zwart, en dat is wat mij betreft ook de mooiste kleur voor een paar handschoenen. Overigens zijn ze ook in het fluorgeel verkrijgbaar, mocht je graag wat beter opvallen tijdens de donkere dagen. Door de reflecterende strepen zijn de zwarte handschoenen alsnog wel een beetje zichtbaar.

Als ik in de kou op de fiets zit, krijg ik toch al snel een beetje een loopneus. Als ik dit afveeg met m’n duim valt me op hoe lekker zacht dit is. Klinkt misschien wat simpel, maar ik doe het onbewust toch best vaak en dan is de zachte fleece stof toch prettig aan je neus.

Specificaties

GripGrab Hurricane 2 Windproof spring-autumn handschoenen
Maat: M (9) (verkrijgbaar vanaf XS t/m XXL)
Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in fluor-geel)
Prijs: € 59,95

Conclusie

GripGrab zegt zelf dat de Hurricane 2 handschoenen een paar is voor in de herfst en frisse lente, maar wat mij betreft zijn ze wel wat breder inzetbaar. De term ‘Windproof’ is terecht en de wind wordt buiten gehouden en door de fleece voering aan de binnenkant houden ze je handen ook lekker warm. Ze zijn warmer dan ik had gedacht, waardoor ik ze ook bij een frisse ochtend temperatuur rond de 5 graden uit de kast pak.

De waterafstotende werking doet wat hij moet doen want de druppels rollen er zo vanaf. De vingers waarmee je touchscreen kan bedienen werken, al moet je wel echt met het uiterste puntje van de handschoen op je beeldscherm tikken. Met zo’n handschoen is dat natuurlijk niet zo precies als met je vingers, dus uitgebreid appen met de handschoenen aan is geen aanrader. De handschoenen kosten € 59,95 en dat is een prima prijs voor een kwalitatief goede handschoen die je in veel weersomstandigheden onder de 10 graden kan gebruiken.

Meer info via GripGrab