Zoek je naar afbeeldingen van bidonhouders op het internet dan kom je erachter dat zo’n beetje 90% van de bidonhouders zwart is. De Lezyne CNC Cage Al Neo Metallic is compleet anders want die is één en al kleur. De bonte mix van kleuren kan op de juiste kleur fiets erg cool staan.

Neo Metallic

De verzameling van kleuren wordt vaak omschreven als oliekleuren, omdat ze terug te vinden zijn in een olievlek. De kleur wordt door Lezyne zelf omschreven als Neo Metallic. En niet alleen deze bidonhouder is in die kleur te krijgen er zijn ook pompjes en lampjes van het merk in dezelfde uitvoering te koop.

CNC gefreesd aluminium

De bidonhouder is volledig gemaakt uit aluminium. De vorm is er door middel van een CNC-frees uitgehaald. Het aluminium is ook thermisch behandeld. De thermische behandeling moet ervoor zorgen dat de bidonhouder licht kan worden gehouden, maar tegelijkertijd ook sterk moet blijven. Aan de achterkant van de houder zitten ovale gaten, hierdoor heb je een beetje speling in de montagehoogte.

Flexibel en vaste grip

Eerlijk gezegd: ik had zo’n mijn twijfels over de CNC gefreesde bidonhouder. Geen rubber en het aluminium is ook nog eens glad afgewerkt, daar kan je bidonhouder toch niet goed in blijven zitten?! Maar Lezyne bewijst dat mijn twijfels niet terecht waren. Als test ben ik met een volle bidon gaan rijden over drempels. Met een hogere snelheid dan ik normaal zou doen. Resultaat: de bidon bleef netjes zitten. De lip zorgt ervoor dat de bidon niet in hoogte verschuift. En de flexibele ribben van de bidonhouder zorgen er voor dat de bidon goed wordt geklemd.

Het erin stoppen van je bidon gaat redelijk. Net iets zwaarder dan bij de gemiddelde bidonhouder van kunststof. Bij de CNC Cage AL kwam het nog wel eens voor dat ik tegen de bovenkant zat aan te drukken. Door het scherpe profiel van de bovenkant wordt de bidon ook niet naar binnen geleidt. Op een gegeven moment weet je wel waar je ongeveer moet zitten met je bidon om ‘m gemakkelijk terug te duwen. Door de flexibele ribben gaat het eruit halen van je bidon wel weer makkelijk.

Specificaties

Lezyne CNC Cage AL Bidonhouder Neo Metallic
Gemeten gewicht: 43 gram
Adviesprijs: € 34,95
Meer info via Lezyne

Conclusie

De Lezyne CNC Cage AL bidonhouder koop je in de eerste plaats om zijn looks. Dat de bidonhouder daarnaast ook gewoon goed zijn werk doet, is natuurlijk minstens zo belangrijk. En dat doet de CNC Cage Al bidonhouder. Met € 34,95 is de bidonhouder niet goedkoop te noemen, maar je krijgt er wel een fraai afgewerkt product dat eens een keer wat anders uitstraalt dan een zwarte bidonhouder.