Wat ooit begon als een podcast is inmiddels uitgegroeid tot een bekend wielerplatform. Live Slow Ride Fast. Naast praten over wielrennen, het maken van video’s en documentaires en het meedoen aan gravelraces hebben ze ook een eigen kledinglijn. Deze draagt de naam LSRF, waarvan de afkorting wel duidelijk zal zijn. Ze stuurden ons drie shirts, een broek en een baselayer, waarmee we niet alleen voor de camera zijn gaan staan maar waar we natuurlijk ook mee hebben gereden.

LSRF Bib Short wielerbroek

Zo zie ik de wielerbroeken het liefst, helemaal zwart. In dit geval staat er een klein wit LSRF logootje op het linkerbovenbeen, maar verder is de broek lekker clean. De enige kleur die je ziet is het gekleurde LSRF vlaggetje en de blauwgrijze achterkant van de bretels. Daarop staan afbeeldingen van onder andere palmbomen, een camper, een kampvuur en uiteraard een fietser. LSRF is zoals ze het zelf zeggen gebaseerd op het strandleven van Santa Cruz, en dat zie je terug in die afbeeldingen. Bij de shirts zie je dit weer goed terug in lekker drukke motieven en opvallende kleuren.

Bij het aantrekken valt op dat de broek aan de strakke kant is. Aan het uiteinden van de pijpen zitten grippers in de vorm van het LSRF logo. Deze houden de broek heel goed op zijn plek, maar maken het wel iets uitdagender om de broek aan te trekken. Truucje daarbij is om de pijpen van de broek even naar buiten te krullen, de broek aan te trekken en vervolgens de broekspijpen goed doen. En dan zit de broek wel erg lekker. Het voelt een beetje als een compressie broek rondom de bovenbenen en hij zit lekker comfortabel. De zeem is van Elastic Interface, een bekend merk dat door heel veel kledingmerken wordt gebruikt. Die weten wel wat ze doen en ook deze zeem zit erg comfortabel en is fijn voor lange dagen in het zadel.

Santa Cruz en Mid Sunny shirts

Het blauw gestreepte shirt, en het bruin/gele shirt zijn technisch hetzelfde en qua design kan ik moeilijk kiezen. Ik vind ze beiden gaaf, al is de bruin/gele Mid Sunny uitvoering meer uitgesproken qua kleuren. De shirts zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Het shirt is van een 3D-textiel dat heel elastisch is en zorgt voor een strakke pasvorm. Het wappert niet en zit als een tweede huid en is daarmee lekker aerodynamisch. De kraag van het shirt is laag uitgesneden en zelf geeft LSRF aan dat het een shirt is om echt hard mee te gaan fietsen.

De zijpanelen zijn van lycra en de achterkant zitten drie zakjes die van mesh zijn gemaakt. Het rechterzakje van de drie heeft een extra verborgen vakje dat je kan afsluiten met een klein ritsje. Handig voor kleingeld of een huissleutel. Het linkerzakje heeft bij beide shirts de herkenbare strepen van het LSRF vlaggetje. Aan het uiteinde van de mouwtjes en in de band van de taille zitten grippers, waardoor het shirt ook goed blijft zitten. Zo kruipt het bijvoorbeeld niet op, en gaat het ook niet hangen als je bijvoorbeeld een patroon of reservebandje in je achterzak doet. Het is een fijn shirt voor in de zomer en de dunne stof ademt lekker.

Tie Dye Off White baselayer

Het jammere van de baselayer is dat je deze niet ziet. Hij zit onder je shirt, terwijl ik het een heel gaaf design vind dat gezien mag worden. Gelukkig is er voor de liefhebbers ook een shirt van, dat technisch vergelijkbaar is met bovenstaande shirts. Deze baselayer is helemaal van mesh en is erg elastisch. Hij sluit heel mooi aan, en in de kraag zien we aan de voorkant weer het herkenbare LSRF vlaggetje. Slim geplaatst, want als je je ritsje bij mooi weer maar een klein beetje los doet, herken je direct welk merk ondershirt je draagt. De dunne stof ademt heel goed en je merkt bijna niet dat je het draagt.

Merino Berkely shirt

Het meest veelzijdige shirt waarmee we hebben gereden is dit merino shirt. Het shirt valt wat ruimer dan de reguliere shirts, en aan de binnenkant is het gemaakt van merino wol. Het paars/rode shirt heeft een dubbele rits en op de borst zit een extra vakje met een rits. Het design lijkt van de afstand gestreept, maar van dichtbij zie je dat er allemaal LSRF logo’s in deze strepen is verwerkt. Net als het design van de andere shirts zit je ook hier weer het linkerzakje met de kleuren van het LSRF vlaggetje. Een mooi detail dat ook een wat rustiger design als dit, wel een vrolijke noot meegeeft.

Dit shirt is lekker om mee te gravelen, en zit heel relaxed doordat het wat wijder valt. Ik vind dit zelf een lekker shirt om mee te gaan gravelen, waarbij het tempo toch wat lager ligt. Door het gebruik van merino aan de binnenkant kan je deze prima aan bij wat lagere temperaturen. Ideaal met de naderende herfst of wanneer je tegen de avond nog op pad gaat en de temperatuur aan het zakken is. Daarbij kan je het nog combineren met een windstopper en een andere baselayer waarmee je prima tot temperaturen tussen de 10 en 15 graden kan fietsen.

Live Slow Ride Fast

Bij de shirts en broek van LSRF ligt de nadruk vooral op het laatste deel van hun slogan, Ride Fast. Want de slim fit items zijn gemaakt om hard mee te rijden. Wil je het wat relaxter aan doen is het merino shirt een aanrader. LSRF kan zich wat mij betreft scharen in de reeks met high-end wielerkleding merken en daar zijn de prijzen ook naar. De broek kost € 169,-, de baselayer € 69,- en de aerodynamische shirts zijn € 119,-. Het merino Berkely shirt heeft een prijskaartje van € 159,-. Hiervoor heb je dan een set wielerkleding dat er naar mijn idee erg goed uitziet, en kwalitatief ook goed is. Overigens zijn er momenteel de shirts (zowel de aero shirts, als het merino shirt) in de aanbieding, waarmee de prijzen alweer een stuk vriendelijker zijn voor je portemonnee.

Via LSRF