De sportvoeding van Mulebar is mij niet onbekend. Daarmee doel ik op de naam, want tot voor kort had ik het nog niet geprobeerd of geproefd. Als ik een aantal producten in de hand heb, valt me het logootje met de tekst ‘vegan’ direct op. De producten van Mulebar zijn gemaakt van natuurlijke producten waarbij er geen dierlijke producten zijn gebruikt. Een klein aantal van Mulebars producten is niet vegan maar dit is er dan netjes bij vermeld.

Vegan
Het pakket dat wij ontvingen bevat energy-repen, protein-repen en twee soorten energy gels. De oprichters van Mulebar zijn twee extreme sporters die de beklimming van de 6961 meter hoge Aconcagua berg in Argentinië vroegtijdig moesten beëindigen vanwege maagproblemen. Nadat ze waren teruggekeerd van deze mislukte expeditie zijn gaan werken aan een 100% natuurlijke energie reep. De naam en het logo van Mulebar zijn gebaseerd op deze tocht. Zo is het logo afgeleid van een foto die tijdens de tocht is gemaakt en is Mulas Plaza de naam van het basiskamp van de Aconcagua berg.

Energy fruit pulp
Het zakje bevast 65 gram en heeft een hersluitbare draaidop. Ideaal als je deze niet in een keer weg krijgt. Het is een relatief dunne substantie met een beetje pulp en met een smaak van aardbei, rode bessen en rode bieten. Niet direct een combinatie die ik zou verzinnen, maar ik vind het verrassend lekker. Het lijkt een beetje op een smoothie al is de smaak wel iets sterker. Dit geldt ook voor de andere smaak variant die we hebben geproefd. Dit is de smaak van sinaasappel, wortel en citroen. Ook een bijzondere combinatie waarbij ik de smaak persoonlijk wat minder vind. Wel heb je het idee dat je gezond bezig bent bij het nuttigen van deze gels. En dat is ook fijn als je dit vergelijkt met veel andere gels. De adviesprijs van de energy fruit pulp is € 2,80 per stuk.

Refillable natural energy gel is navulbaar
Deze tube heeft een inhoud van 37 gram en daarmee is het net iets meer dan de helft van de Energy Pulp. Deze ‘Cherry bomb’ is qua suikers een stuk geconcentreerder dan de eerder beschreven fruit pulp. En dat proef je ook. Waar ik de smaak van de Energy pulp al sterk vond is deze nog sterker. Advies is dan ook om deze met water in te nemen. Deze gel heeft ook de kenmerken van een gel en het voelt wat stroperig/plakkerig aan. Het hersluitbare dopje is erg handig en gaat erg makkelijk open door deze met je duim omhoog te duwen. De tubes zijn navulbaar wat beter is voor het milieu, aangezien je de verpakking dan niet zomaar weg gooit maar kan hergebruiken. De adviesprijs van de energy gel is € 2,80 per stuk. De navulverpakking waar genoeg in zit voor 12 gels kost € 20,-.

Refillable Salted caramel – gel
Zoals we al vermeld hadden zijn er enkele producten die niet vegan zijn. In geval van deze Salted Caramel gel komt dit door de toevoeging van een melkproduct. Qua substantie is het gelijk aan de Cherry bomb gel, met dat verschil dat deze dus niet vegan is. De tube is eveneens navulbaar en ook deze heeft een handig dopje dat je simpel met je duim kan openen. De smaak salted caramel is sterk en ook hierbij is het aan te raden dit met water in te nemen. De caramel smaak overheerst en de hoeveelheid zout die is toegevoegd is slechts 0,4 gram, maar genoeg om je verloren zouten weer aan te vullen.De adviesprijs van de energy gel is € 2,80 per stuk. De navulverpakking waar genoeg in zit voor 12 gels kost € 20,-.

Energy bar
De energy bar is verkrijgbaar in tien verschillende smaken, waarvan we er twee hebben geprobeerd. De eerste is de ananas en kokosnoot smaak. De reep is een beetje kleverig en stevig qua structuur waarbij je een aantal keer moet kauwen voordat je het doorslikt. De smaak is, zeker in vergelijk met de gels, een stuk minder sterk en ik proef meer kokos dan ananas. De andere smaak die we hebben geproefd is met appel, rozijn en kaneel. Deze is iets droger qua structuur, en daardoor ook iet meer kruimelig dan de ananas en kokos en ik vind hem wat meer ‘smaakneutraal’ waardoor deze mijn voorkeur heeft. De adviesprijs voor de energy bar is € 2,- per stuk.

Protein bar
De protein bar is een van de twee ‘refuel’ bars uit het assortiment. Een reep die veel proteine bevat om het herstel na een inspanning te bevorderen. Wij kregen de smaak amandel cacao en die bevalt goed. Qua substantie lijkt hij op de ananas en kokos reep. Ook hier moet je even kauwen om dit door te slikken. De adviesprijs van de protein bar is € 2,70 per stuk.

Meer info via Mulebar