Het werd tijd voor een nieuwe Prevail helm dachten ze bij Specialized. De Prevail ging namelijk al weer zo’n 5 jaar mee en toch kan hij zich nog steeds goed meten met de concurrentie. De S-Works versie zit toch wel in de sub-zero klasse als je het over gewicht hebt. In maat M lazen wij 198 gram van de weegschaal af.

Nu hebben ze de Prevail vernieuwd, en verrassend is dat hij niet lichter is geworden. Sterker nog, hij is in maat M 205 gram. Dat is nog steeds erg licht maar de verbetering moet dus ergens anders in zitten. Het doel van de nieuwe helm is om hem betere ventilatie te geven en om hem nog ietsje sneller te maken. Op 40km scheelt deze nieuwe Prevail je 6 seconden volgens Specialized.

De verschillen
De nieuwe Prevail, wanneer je van de zijkant kijkt, is iets ronder en zit iets dieper over je hoofd. Hierdoor merk je dat hij nog net even beter om je hoofd sluit. Hij sluit rondom heel fijn aan. De riempjes en het verstelsysteem zijn niet veranderd. De horizontale opening aan de voorkant is een beetje smaller geworden en de ventilatiegaten zijn veranderd. Van voren zie je een soort van extra verdieping met gaten. Welke mooier is? Op de redactie hebben we in ieder geval twee kampen.

De oude S-Works Prevail kostte € 259,90. Wat de nieuwe gaat kosten is ons nog niet bekend.

specialized-prevail specialized-prevail2 specialized-prevail4 specialized-prevail5 specialized-prevail6 specialized-prevail-nieuw specialized-prevail-oud specialized-prevail-nieuw2 specialized-prevail-oud2