Ik ga nog wel eens zonder een reep op pad, maar eigenlijk nooit zonder een ‘gelletje’. Ze zijn praktisch én nuttig. We kregen drie verschillende energy gels van Nutrixxion om te proberen.

nutrixxion energy gels

Snelle energie, voor erbij

Gels nemen niet veel ruimte in en je kan ze makkelijk kwijt door de flexibele verpakking. En ze zorgen natuurlijk voor dat beetje extra energie op het moment dat je het nodig hebt. Ze lenen zich bij uitstek voor het verkrijgen van ‘instant energy’. Je merkt dat de tank leeg is of je weet dat er nog een zware inspanning aankomt waarvoor je wat extra nodig hebt. Repen neem je liefst op gezette tijden om je energie voorraad op peil te houden, terwijl je een gel vaak tussendoor of als extra neemt. Deze gels zijn als het ware halve verpakkingen van wat je normaal gewend bent. Handig omdat je soms een hele gel wat veel kan vinden. 44 gram zit er in deze gels.

nutrixxion energy gel banana

Cafeïneboost, of niet

De gels die we van Nutrixxion kregen, verschillen niet alleen in smaak. De Orange en Cola Lemon gels hebben namelijk cafeïne toegevoegd gekregen. De cafeïne geeft je een boost zoals koffie dat doet. De hoeveelheid per gel is net iets minder dan bij een espresso. De cafeïneboost is typisch iets dat van nut kan zijn voor de finale van een wedstrijd waarbij je extra scherp wilt zijn. Bij je ‘gewone’ of trainingsritten is de cafeïne niet per se nodig en volstaan de normale gels. Even stoppen voor een koffie is dan misschien wel een beter en gezelliger plan.

nutrixxion energy gel orange

Banana als nieuwe smaak

De Cola Lemon en Orange smaken kenden we al, maar de Banana is nieuw. Of ze lekker zijn of niet is natuurlijk subjectief. Ik heb ze allemaal geprobeerd en waar ik de Cola Lemon, zoetig met een klein zuurtje, de vorige keer minder lekker vond, bevalt deze nu eigenlijk heel goed. Klinkt misschien gek, maar zo ervaar ik het nu. Smaken veranderen blijkbaar. De Banana vind ik het lekkerst. Die heeft een mooie balans in smaak om het zo te zeggen. De Orange komt de derde plaats, die is mij iets te zurig. Het is maar smaak, het gaat om de werking. Toch?

nutrixxion energy gel cola lemon

Het moet je het belang van de smaak niet te veel onderschatten. Want in the heat of the moment wil je niet ineens met een gel zitten die je niet lekker vindt. Ze zijn makkelijk weg te krijgen, ze hebben een prettige viscositeit vind ik. Niet te dik, niet te dun. De kleine verpakking is makkelijk open te maken. Ook zuig je met goed knijpen of oprollen alles eruit. Je wilt tenslotte geen druppel energie verloren laten gaan!

De gelletjes zijn 44 gram en bevatten 30 gram koolhydraten. In de cafeïne versies zit ook nog 40 mg cafeïne. Goed om tenslotte nog te vermelden is dat de gels lactose- en glutenvrij zijn. Waardevol voor de mensen die daar rekening mee moeten houden.

Meer info via Nutrixxion