We schreven al eerder over de lancering van de nieuwe kledingcollectie van Rapha met Paul Smith, en inmiddels hebben we de jersey met lange mouwen ook in onze handen gehad. Tijd voor een eerste indruk dus. Paul Smith, eigenaar van het gelijknamige kledingmerk, is groot fan van de wielersport en dat zien we terug in de stijlvolle designs van deze collectie.

Tijdens de lancering was ik al enthousiast over de collectie, maar in het echt ben ik alleen maar meer onder de indruk van de kleding. Het design is simpelweg heel stijlvol, en de stof voelt lekker aan. Het meest opvallende is toch wel dat de afbeeldingen van de konijnen op het shirt niet geprint zijn, maar dat deze op echt in de stof zijn gelegd. Waar de rest van het shirt mat blauw is glanzen de afbeeldingen van de konijnen ook en dat zorgt voor een mooi contrast. De basis van deze jersey is de Classic long sleeve jersey, maar samen met Paul Smith is er een speciaal sausje overheen gegaan. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een halve rits, en de donkerblauwe basis wordt aangevuld met kleurrijke details.

Stijlvol design

Op de donkerblauwe basis zien we konijntjes terugkomen, die ook in het logo van Paul Smith te zien zijn. Het kraagje en de uiteinden van de mouwen zijn van merinowol, wat het shirt een retro uitstraling geeft. Op de rechtermouw staat het logo van Paul Smith, en op de linkermouw zien we vijf dunne, turquoise strepen. Op de rechterborst staat RCC, dat staat voor Rapha Cycling Club. En op de linkerborst staat dan weer Rapha. + Paul Smith. Op de achterkant komen de konijnen ook weer terug, en bovenaan net onder de kraag staat het logo van de Rapha Cycling Club, ook weer in de turquoise kleur. Het mooiste vind ik toch wel de zijkanten van het shirt, waar vier vlakken in verschillende kleuren te zien zijn. De kleuren hebben een retro vibe, en als je op de fiets zit zijn deze zijkanten lekker opvallend.

De achterkant van het shirt is net iets langer, zodat het goed over je rug valt. Aan binnenkant van het shirt zien we aan de onderkant een siliconen strip, die er voor moet zorgen dat het shirt goed op zijn plek blijft zitten. Ook zien we een elastisch touwtje, waarmee je het shirt aan de onderkant strakker of losser kunt stellen. De binnenkant van het shirt is gemaakt van merinowol, en dat voelt lekker zacht aan. Volgens Rapha is het shirt gemaakt voor mildere en koude omstandigheden, en dat is inderdaad zo. Het shirt voelt warm aan en qua fit zit het shirt ietwat losjes, wat de stijl in dit geval ten goede komt als je het mij vraagt.

Exclusief voor de RCC

RCC staat voor Rapha Cycling Club en zoals we soms zien bij Rapha kleding is deze versie van het shirt exclusief uitgebracht voor leden van de Rapha Cycling Club. Via de website van Paul Smith is er trouwens ook een zwarte editie verkrijgbaar, die wel voor iedereen verkrijgbaar is. De RCC is geen standaard, lokale fietsclub, maar meer een community voor fietsers over de hele wereld. Als lid van de club kun je aanhaken bij ritten vanuit de clubhouses, die zich in grote steden over de hele wereld bevinden.

Zo ook in onze hoofdstad, waar wekelijks een aantal ritten voor verschillende niveaus worden georganiseerd. Zelf haak ik geregeld aan op zaterdag- of zondagochtend voor een ritje van een paar uur. En binnenkort is er weer een event waarbij er een rondje Markermeer wordt gefietst, van ruim 150 kilometer. Verder wordt er nog veel meer georganiseerd, zoals tripjes naar Limburg en zelfs naar het buitenland. Genoeg redenen dus om een lidmaatschap eens te overwegen, aangezien je ook nog eens korting krijgt op de kleding van Rapha. En, dit shirt wil je gewoon in je kast hebben hangen.

Meer info via Rapha.