Als je vaak of lang op de fiets zit kan je lichaam soms wel wat extra aandacht gebruiken. Révvi wil sporters hun lichaam zo goed mogelijk laten verzorgen zodat ze zonder blessures en pijnvrij kunnen sporten. Wij hebben een aantal van hun producten geprobeerd.

Hoewel Révvi een jong bedrijf is, hebben ze toch al een behoorlijk collectie producten voor sporters om hun lichaam te verzorgen. De producten variëren van spiergels en massageolie tot sporttape. Wij kregen de volgende producten:

  • Anti Friction Crème – € 9,99
  • Intense Hot Muscle Gel – € 19,99
  • Ice Cold Muscle Gel – € 19,99
  • Fast Recovery Muscle Gel – € 19,99
  • Fresh Feet Muscle Gel – € 19,99

Alle producten zijn onder meer te krijgen bij Omni Bikeparts

Een paar van bovenstaande producten zullen wellicht snel tot de verbeelding spreken. Zo is de Anti Friction Crème wat de wielrenner kent als Chamois Crème dat je gebruikt om wrijving tussen je lichaam en zadel te minimaliseren. Ook de Intens Hot Muscle Gel zegt denk ik wel wat het is. Dit gebruik je bijvoorbeeld bij stramme spieren en pijntjes en dergelijke. De andere drie gels komen ook wij minder vaak tegen. De gels hebben ieder hun eigen kleur en geur.

Révvi Anti Friction Crème: als chamois creme en meer

Broekenvet, dat vind ik altijd een mooie naam en iedereen weet meteen waar je het over hebt. Deze crème is echter wel iets anders. Ten eerste is het geen vet, maar echt een crème of lotion, zo je wilt. Zoals de naam zegt gebruik je het om wrijving te verminderen. Wrijving tussen kleding en lichaam. Daarom gebruiken fietsers dit veelal voor het zitvlak, de plek waar snel irritatie kan ontstaan. Maar het is natuurlijk ook geschikt voor andere plekken waar het letterlijk wringt, alsook te gebruiken bij andere sporten. Wrijving verminderen is goed, maar waar irritatie ontstaat, is er ook een grote kans op ontstekingen doordat er vuil en zweet bij komt. Deze crème is mede daarom anti-bacterieel, schimmelwerend en ontsmettend.

Het potje is klein en handzaam. De crème ruikt lekker fris, het doet mij denken aan zonnebrandcrème. Lekker! Het is alleen niet heel belangrijk, maar toch. Ik ben geen regelmatige gebruiker van chamois crème, maar bij lange tochten gebruik ik het wel uit voorzorg. Je brengt het aan op je lichaam of kleding, of beide. Dat gaat eenvoudig, het smeert makkelijk uit en is niet te dik of te dun. Daarna is het zitten en vergeten. Je merkt er eigenlijk niets van en dat is natuurlijk juist de bedoeling. Een fijne crème waarmee je irritatie voorkomt.

Révvi Intense Hot Muscle Gel: soort massage

Hitte gels (veel mensen denken dan aan Tijgerbalsem) zijn al lang een veelgebruikt middel om stijve en stramme spieren of gewrichten soepeler te krijgen. Het bevordert de bloedsomloop en heeft een behaaglijk warm gevoel op pijnlijke plekken. Wanneer en hoe je het gebruikt ligt maar aan de situatie. Je kan het vòòr, tijdens of nà de inspanning aanbrengen.

De gel trekt snel in en je voelt meteen de warmte op je huid. Als het ingetrokken is voelt het prettig en kan het echt ontspannend werken op die plek. Zie het als een soort massage. Let erop dat je goed je handen wast daarna.

Révvi Ice Cold Muscle Gel: pijnstiller

Gemaakt voor gevoelige, gekneusde en ontstoken spieren, geeft Révvi aan op de verpakking. De blauwe gel heeft een lekker frisse mintgeur en smeert gemakkelijk uit. Ik heb gebruikt toen ik spierpijn in mijn kuiten had na een avondje basketballen. Als fietser doe ik niet (meer) aan sporten waarbij je moet rennen, dus die spierpijn verwachtte ik al. De spiergel werkt heel snel merkte ik en het verminderd duidelijk de (spier)pijn. Ik heb een aantal keer per dag aangebracht (dat was ook nodig) en was dus blij met de werking.

Het is echt gemaakt voor pijnlijke spieren, te gebruiken zowel vooraf als achteraf de inspanning. Als het echt koud is buiten wil misschien liever de warme werking van de Hot Gel gebruiken als je dergelijke spierpijn hebt, anders gebruik je deze.

Révvi Fast Recovery Muscle Gel: sneller herstellen

Na een zware training of rit kan je spieren extra verzorgen met deze groene gel. Ook deze heeft een frisse mintgeur. Hij dient er echt toe om je spieren te helpen ontspannen en te herstellen van de zware inspanning. Zeker als je een of twee dagen erna weer aan de bak moet kan dit helpen om beter te herstellen. Ik heb het gebruikt maar vind het moeilijk te bepalen in hoeverre de gel het werk heeft gedaan. Je herstel is van zoveel verschillende zaken afhankelijk. Denk aan vorm, rust, voeding. Ik denk wel dat het zoals bij de andere gels die ook je in je spieren trekken, het een bijdrage kan leveren.

Révvi Fresh Feet Muscle Gel

We waren ook een beetje verrast met de toevoeging van deze gel aan het geheel. Het is ook niet typisch iets voor fietsers. Het is geschikter voor hardlopers en wandelaars. Die voeten krijgen het wat zwaarder te verduren dan de voeten van een fietser, over het algemeen. Het is te gebruiken zowel voor, tijdens als na een activiteit of inspanning. Het is fris en moet de bloedsomloop bevorderen. Ik heb het zelf een keer gebruikt na een lange dag buiten met veel staan en wandelen. Mijn voeten waren warm en redelijk vermoeid. Dan merk je goed het effect van de gel. Niet dat je voeten meteen ‘als nieuw’ zijn, maar het voelt erg prettig als je dan ook even met je voeten omhoog gaat zitten.

De Fresh Feet Muscle Gel is dus een beetje een vreemde eend in de bijt. Revvi heeft echter wel een speciaal pakket voor fietsers, het Revvi Cycling Pack. Daarin zit niet de voetengel, maar hebben ze Alpine Massage olie toegevoegd. Dat lijkt ons voor fietsers ook een betere aanvulling op de andere gels.

Conclusie

De vraag bij dit soort producen is veelal: “heb ik dat nodig?”. Het antwoord weet alleen jijzelf. Als je voor jouw doen veel zware ritten en/of trainingen afwerkt kan het geen kwaad je lichaam een handje te helpen. Daarom zijn het ook verzorgingsproducten. Je kan niet zien wat er binnenin die benen gebeurt, maar je voelt het vaak wel. Dat kan een goede indicatie zijn om bijvoorbeeld een van de gels te gebruiken. Bij de juiste toepassing heb ik gemerkt dat ze ook doen wat ze ‘zeggen’. Wat betreft de Anti-Friction Crème zou ik willen zeggen, voorkomen is beter dan genezen. Lange rit van meerdere uren voor de boeg? Doe je achterwerk een plezier en gebruik een crème zoals deze.