Ocean Metallic LTD is wat mij betreft gewoon een gave kleur blauw. Het is de kleur van de Sensa Giulia G3 die we hier van dichtbij bekijken. Het merk uit Twente draait al geruime tijd mee in de fietsindustrie en de Giulia is de allround carbon racefiets uit het assortiment, zoals ze dat zo mooi noemen. Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen waarbij het verschil zit in het type remmen. Qua afmontage en opties heb je bij Sensa veel mogelijkheden want je kan de fiets online configureren en naar eigen wens samen stellen.

De fiets is afgemonteerd met een set Schwalbe One 25 mm banden die om een set DT Swiss Spline P1800 liggen. Toegegeven, voor de looks zou een set hoge velgen het wat beter doen, maar deze DT Swiss wielen bollen erg goed! Het stuur van de Sensa Giulia is de Supra Combo cockpit. Een volledig geïntegreerd full carbon stuur uit eigen fabriek.

Ook even op de fiets
Als de fiets op kantoor staat gaan we er natuurlijk ook even mee op pad. De fiets is inderdaad stijf en klaar om mee te koersen. Het frame heeft een fors balhoofd maar wanneer je geen spacers gebruikt kan je echt wel diep zitten. Onze fiets heeft enkele spacers waardoor je lekker comfortabel zit in een houding die je lang kunt volhouden. De stijfheid van het frame is bij slechter wegdek merkbaar, maar niet vervelend. Het carbon stuur is ook lekker stijf. Dat zorgt er wel voor dat je gevoel met het wegdek erg direct is. Ben je niet zo’n racer en wil je iets meer comfort dan zou ik kiezen voor een ander stuur. De fiets stuurt soepel en glooiend door de bochten. Daaraan merk je ook het allround karakter. Oke, we hebben er niet honderden kilometers mee gereden, maar wat mij betreft is het toch meer een racer dan dat je het van het comfort moet hebben met deze Giulia. Het frame is geschikt voor interne kabels en heeft onder de bidonhouder ruimte voor de Di2 junction box.

De fiets zoals op deze foto’s (maat 58) heeft een gewicht van 8,01 kg en een prijskaartje van € 3516,-. Daarvoor is de fiets afgemonteerd met Shimano Ultegra met schijfremmen. Op de site van Sensa kan je zelf stoeien met verschillende opties, waarbij je het uiteindelijke prijskaartje met één druk op de knop te zien krijgt. Het begint bij € 2699,- voor een fiets met een Shimano 105 groep. De topper, met Dura Ace Di2 disc, carbon cockpit en full carbon Supra wielen is verkrijgbaar voor € 6155,-.

Meer info via Sensa