Trek maakt al jaren accessoires onder de naam Bontrager. Bij de Trek-dealer vind je een uitgebreid assortiment om je fietsuitrusting compleet te maken met bidonhouders, tasjes, kleding e.d.
Als Trek fan kon je lastig gekleed gaan in je favoriete merk, tenzij je de Trek-Segafredo teamkleding wilde fietsen. Daar gaan ze nu verandering in brengen door gefaseerd Bontrager te vervangen door Trek voor de soft goods.

Stijlvol én verantwoord

Met ingang van het seizoen 2022 start Trek met een speciale kleding- en accessoire lijn onder het Trek label. Een premium kledinglijn die aansluit bij de merkbeleving en met oog voor de planeet, aldus Trek.
Om de transitie vorm te geven hebben ze een nieuwe kleding collectie ontworpen geïnspireerd op de klassieke stijl van de jaren ’70 en qua kleuren passend bij hun fietsen. En alle kleding uit de racecollectie van Trek wordt ook nog eens gemaakt van gerecyclede stoffen. Kudo’s voor Trek. Interessant om op de website te lezen hoe ze tal van restproducten recyclen en de CO2 uitstoot zoveel mogelijk proberen te beperken.

Circuit LTD Jersey en Circuit Bibshort

Ter introductie van de 2022 kledinglijn hebben ze ons hun nieuwe Circuit LTD Jersey en de Circuit Bib Short opgestuurd. Het shirt voelt heel zacht en is gemaakt van 44% cocosvezels, 44% gerecycled polyester (13 PET flessen per shirt) en spandex. Het shirt zit comfortabel en heeft luxe details. Mooie achterzakjes met een souffle onderaan zodat je er behoorlijk wat in kwijt kunt en nog een extra telefoon vakje links achter. Aan de voorzijde zit een stevige elastieken band en achter een brede siliconen gripper zodat hij niet omhoog schuift.

De fietsbroek is voor 100% uit gerecyclede materialen gemaakt. De stof is zacht en toch stevig en de grippers aan de onderzijde zijn lekker breed. De broek zit fijn en de zeem is zoals Trek aangeeft geschikt voor middellange ritten. Het Trek logo op zowel shirt als broek zijn minimaal aanwezig en voorzien van reflecterende details. Het geheel ziet er stijlvol uit.

Eerste indruk

Inmiddels heb ik mijn eerste ritjes met de set gemaakt en dat bevalt prima. De stof van het shirt is lekker zacht en iets dikker dan normaal, perfect voor de frisse dagen. De broek draagt fijn, maar heeft niet het compressie gevoel dat veel moderne broeken tegenwoordig hebben. Daar heeft Trek een andere lijn voor. De zeem voldoet voor middellange ritten.

Het enige puntje dat me opvalt is dat je de rits van het shirt onderweg niet makkelijk met 1 hand een stukje open kunt doen. Daar loopt de rits net te stroef voor of is de stof net te soepel voor. Het is maar hoe je het bekijkt. Mooi om te zien is dat het Trek logo subtiel op de kleding te vinden is. Zo hoef je niet eens een Trek fiets te hebben om erin te kunnen rijden. Maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Toekomst

De komende jaren zal Trek gefaseerd de naam Bontrager voor dit soort producten vervangen door Trek en ik begrijp dat wel. Je hebt een super sterk merk Trek waar je veel geld in stopt qua marketing en sponsoring. Laat dan je kleding – en accessoire lijn meeliften. Bij veel grote merken zie je dezelfde strategie. En hoe gaaf is het om er gesoigneerd uit te zien in een Trek outfit op je Trek fiets?

Tot slot

De aftrap van de transitie is zeker geslaagd. Mooie stijlvolle sets in 3 verschillende lijnen. De door mij geteste Circuit set kost € 109,99 voor de bibshort en € 74,99 voor het shirt. Een scherpe prijs voor een mooi product. Alle producten zijn met het oog voor de planeet gemaakt en dat geeft ook een fijn gevoel.

Via Trek

Comments are closed.