Je hebt net een nieuwe fiets gekocht en denkt helemaal klaar te zijn om op pad te gaan. Maar dan kom je erachter dat je toch net wat meer nodig hebt. Een helm en een goede wielerbroek zijn belangrijk. Maar als je onderweg met een lekke band komt te staan is een bandenreparatieset geen overbodige luxe. Trivio is zo slim geweest om een setje samen te stellen van zadeltas en bandenreparatieset in één. Dus als je geen zin hebt om na te denken over wat je mee moet nemen op de fiets of gewoon zo snel mogelijk op pad wil, dan kan de Trivio Ready To Ride weleens een leuke oplossing zijn.

Zadeltas met inhoud

Als eerste wil je natuurlijk weten: wat zit er in? In de zadeltas zit een setje van drie bandenlichters, een racebinnenband en een CO2 patroon met opzetstuk. Precies wat je nodig hebt voor als je een lekke band hebt. Alles zit strak in het zadeltasje, maar je hoeft de spullen niet in een bepaald patroon terug te stoppen om het tasje nog sluitend te krijgen. Mijn multitool van 8 bij 4 cm past er ook nog in. Ik vind het opvallend dat een multitool ontbreekt, want dan was deze set helemaal ready to ride. Al snap ik ook wel weer dat er meer variatie in multitools bestaat dan in bandenlichters en dat je daarom de keuze vrij laat.

Strak vast met klitteband

Het zadeltasje maak je vast met drie straps. Makkelijk om te bevestigen zonder dat je een plaatje onder het zadel moet monteren. De straps kun je goed strak aantrekken. Zo strak zelfs dat het zadeltasje, van in totaal 283 gram, bijna niet beweegt bij heen en weer bewegen van de fiets.

Doordat je het tasje zo strak kunt aantrekken komt de ritssluiting wel dicht tegen het zadel aan. Het openen van de rits gaat dan net iets moeilijker door de beperkte ruimte. Al ligt dit ook een beetje aan de vorm van je zadel.

Prima spul voor prima prijs

Het hele setje kost € 30,-. En dat is voordelig te noemen, zeker als je weet dat er genoeg zadeltasje op zichzelf al zoveel kosten. De kwaliteit is hoger dan je verwacht voor de prijs. Oké het tasje is niet waterdicht, maar ik moet zeggen dat het toch even duurde voordat de binnenkant vochtig werd toen ik het tasje onder de kraan hield.

De bandenlichters voelen stevig aan. De rode kleur is een slimme, want zo vind je ze makkelijk terug als je in de graskant je band staat te vervangen. Het CO2 patroon heeft een sleeve en samen met opzetstuk werkt het zoals je mag verwachten. En met deels kunststof en deels metaal voelt het opzetstuk stevig aan. Over de binnenband is niet zoveel te zeggen. De maten zijn waarschijnlijk het belangrijkste: voor banden met een breedte tussen de 18 en 25 millimeter en een ventiellengte van 60 mm. Misschien is het maximum van 25 millimeter wat aan de krappe kant voor een markt die steeds meer naar bredere banden gaat.

Details

Trivio Ready To Ride Zadeltas
Adviesprijs: € 30,-
Gewichten:
Bandenlichters: 33 gram
CO2 patroon met Sleeve: 62 gram
Opzetstuk: 26 gram
Zadeltasje: 55 gram
Binnenband: 107 gram
Meer info bij Trivio

Conclusie

Trivio doet een slimme zet met de Ready To Ride zadeltas. Je hebt gelijk alles voor een concurrerende prijs. Om het echt helemaal compleet te maken zou ik er zelf nog een multitool bij doen, maar de vrije keuze heeft ook voordelen. Nog even benadrukken hoe voordelig de set is: als je de inhoud los koopt ben je al bijna € 26,- kwijt. Het zadeltasje kost je dus net iets meer dan €4,-. Vooral door deze prijs-kwaliteitsverhouding is het een slimme koop. Voor de beginnende fietser, maar ook als je huidige setje aan vervanging toe is.