trivio fietsbrillen 2022

Trivio heeft een compleet nieuwe collectie fietsbrillen uitgebracht met liefst vier nieuwe modellen. Het gaat om de Vento Nova, Noa, Hyperion en de Octo met inzetbril. We kregen van alle modellen een exemplaar.

Het Nederlandse Trivio kennen we inmiddels als een fabrikant van degelijke en betaalbare fietsaccessoires. “Cycling with a smile” is de lijfspreuk van het merk. Zorgeloos fietsen met een glimlach. Dat klinkt inderdaad zoals het zou moeten. Je spullen moeten je niet in negatief beïnvloeden tijdens het rijden. Zeker met zoiets als een bril. Die moet goed zitten en je ogen beschermen. Als hij niet goed zit, ga je er toch de hele tijd aan zitten en dat mag niet de bedoeling zijn.

Vlnr Trivio Vento Nova, Noa, Hyperion en Octo

Eigentijds design

De trend bij fietsbrillen is de laatste paar jaar duidelijk: bigger is better, zo lijkt het. Monturen en lenzen zijn significant groter dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Over smaak valt niet te twisten, over de functie wel. Wat ik zelf altijd prettig vind aan die grotere lenzen is het ruime onbeperkte zicht en de mate van bescherming tegen vuil.

Trivio gaat hierin mee, al zou je het ontwerp van de Vento Nova bijna klassiek kunnen noemen. De overige drie brillen hebben wel duidelijk grote lenzen. Het valt mij pas in tweede instantie op, maar alle brillen hebben een enkele lens, waar je ‘vroeger’ vaker brillen had met twee losse lenzen. Tot zover de algemene beschouwing, laten we de brillen eens afzonderlijk bekijken.

Trivio Hyperion fietsbril: toch wel mijn favoriet

Zonder meteen te zeggen dat het de beste is, is deze Hyperion wel meteen mijn favoriet. Het is vooral het design dat mij meteen aanspreekt. De hoeken zijn er als het ware afgehaald waardoor hij iets minder groot lijkt. We kregen de bril met het witte montuur in combinatie met de Revo Green spiegellens. Zo’n spiegellens ziet er – naar mijn mening – niet alleen mooi uit, het is ook een goede bescherming voor je ogen.

De lens heeft UV400 bescherming waardoor alle UVA en UVA stralen geblokkeerd worden. Deze kunnen bij lange blootstelling schadelijk zijn voor je ogen. Je draagt een fietsbril ook om je ogen te beschermen tegen vuil en dergelijke. Daarvoor is zo’n grote lens natuurlijk heel geschikt. De lens heeft ook nog twee ventilatiegaten om het beslaan tegen te gaan. De bril blijft ook goed op zijn plaats door de flexibele rubber uiteinden van de poten. Het neusstuk kan je naar wens buigen zodat je hem precies naar je neus kan zetten.

Trivio Hyperion fietsbril specificaties

Gemeten gewicht: 29 gram inclusief lens
Kleuren: verkrijgbaar met wit en zwart montuur
Inbegrepen: etui, zakje en twee lenzen (Revo Green spiegellens en transparante lens)
Adviesprijs: € 64,99
Meer info over de Trivio Hyperion fietsbril

Trivio Noa fietsbril: lekker groot en mooie kleur lens

De Noa kan je de hoekigste van het stel noemen. De lens oogt groot, terwijl hij eigenlijk vergelijkbaar is qua grootte met de lens van de Hyperion. En net als bij de Hyperion heb je een heerlijk breed zichtveld. De Noa is zelfs nog iets lichter met 25 gram waardoor je nauwelijks in de gaten hebt dat je hem draagt.

Ook de Noa heeft dat fijne buigbare neusstuk. Het rubber van de poten is iets minder flexibel maar houdt de bril ook goed op plek en het zit prettig. Opvallend genoeg hebben de lenzen van de Noa geen ventilatiegaten, maar dat wil nog niet zeggen dat hij meteen beslaat. Fijne bril ook!

Trivio Noa fietsbril specificaties

Gemeten gewicht: 25 gram inclusief lens
Kleuren: verkrijgbaar met wit en zwart montuur
Inbegrepen: etui, zakje en twee lenzen (Revo Red spiegellens (UV400) en transparante lens)
Adviesprijs: € 54,99
Meer info over de Trivio Noa fietsbril

Trivio Vento Nova fietsbril: de vlotte klassieker

De Vento Nova is de opvolger van de Vento fietsbril van Trivio, de naam is duidelijk niet uit de lucht komen vallen. Je kan de Vento Nova bijna klassiek noemen, maar geenszins ouderwets. De lens valt wat kleiner uit, maar is wel uit 1 stuk en is spiegelend. Het montuur valt iets forser uit dan twee eerder genoemde brillen, maar het maakt de bril toch niet zwaarder. Ook dit keer weer het fijne neusstuk en het rubber op de poten.

Het montuur loopt boven de neus iets naar beneden. Dat kan hinderlijk zijn als je in de beugels rijdt en naar voren kijkt. Dat zal je toch met regelmaat moeten doen. Zit je juist vaker met je handen bovenop het stuur dan is dit geen enkel probleem. De bril zit lekker en sluit goed. Als enige komt deze bril met 3 lenzen. Een zwarte spiegellens, een transparante en een gele. Die laatste kan prettig zijn als het bewolkt is of in het bos voor wat meer contrast.

Trivio Vento Nova fietsbril

Gemeten gewicht: 29 gram inclusief lens
Kleuren: verkrijgbaar met wit en zwart montuur
Inbegrepen: etui, zakje en drie lenzen (zwarte spiegellens, geel en transparant)
Adviesprijs: € 34,99
Meer info over de Trivio Vento Nova fietsbril

Trivio Octo fietsbril: ook voor brildragers

De Octo heeft een eigen ontwerp, maar heeft ook iets wat de anderen niet hebben: er kan een montuur ingezet worden met geslepen lenzen. Zo komt Trivio brildragers tegemoet. De keuze daarin voor hen ik vrij beperkt, dus goed dat Trivio hier een mogelijkheid voor heeft. Ook de Octo heeft mooie grote spiegellens en komt ook nog met een transparante. Ondanks dat de poten iets dikker lijken blijft het gewicht van de bril beperkt tot 29 gram. Het inzetstuk weegt maar 3 gram en daar komt dan nog het gewicht van de geslepen lenzen bij natuurlijk.

Trivio Octo fietsbril specificaties

Gemeten gewicht: 29 gram inclusief lens, inzetbril weegt 3 gram exclusief lenzen
Kleuren: Alleen in zwart
Inbegrepen: etui, zakje, inzetmontuur en twee lenzen (Revo Pink spiegellens, en transparant)
Adviesprijs: € 59,99
Meer info over de Trivio Octo fietsbril

Trivio Hyperion met extra lens
Trivio Noa met extra lens
Trivio Vento Nova met twee extra lenzen
Trivip Octo met extra lens en inzetstuk
Alle brillen komen met een etui en nylon zakje om de lens mee te poetsen