In de auto ben je nergens zonder je spiegels, ook al kan je rondom door de ramen kijken. Zou het op de fiets dan ook niet handig (en verstandig) zijn? Wij hebben hem geprobeerd en als je meedoet aan onze winactie kan je het eventueel zelf ervaren!

De Nederlandse start-up CloseTheGap heeft veel fans verworven met hun HideMyBell. Een bel is belangrijk om te hebben op de openbare wegen, maar als het er niet mooi uitziet hebben veel wielrenners al snel de neiging deze maar weg te laten. De oplossing van CloseTheGap biedt hierbij uitkomst en met de HideMyMirror proberen ze eigenlijk hetzelfde te bereiken door een achteruitkijkspiegeltje te integreren in je stuur.

Misschien denk je dat een spiegel overbodig is, maar let er maar eens op hoe vaak je achterom kijkt bij een rit, zeker als je met een groepje bent waarbij je elkaar in de gaten wilt houden. We hebben er paar keer meegereden en dan valt het pas eigenlijk echt op. Je kan je zonder je op te richten of onder je armen door te kijken toch even snel een blik naar achteren werpen. Niet altijd even belangrijk, maar wel makkelijk, en je hoeft je stuur niet los te laten.

En er zal vast ook wel een taboe rusten op het gebruik van spiegeltjes, het is iets voor oudere mensen. Deels terecht, niet iedereen kan nog even makkelijk achterom kijken. Het sterke punt van de HideMyMirror is echter dat je hem niet altijd hoeft te gebruiken omdat je hem dicht kan klappen. Dan is het in feite niet meer dan een endcap en valt het nauwelijks op.

De HideMyMirror is naar onze mening zo’n accessoire dat je pas gaat waarderen als je er een paar keer mee gereden hebt en gaat missen als je hem niet meer hebt. Je gaat wennen aan het gemak om alles achter je in de gaten te kunnen houden. Of dat is omdat je wilt zien dat je je maat het snot voor de ogen fietst (of dat juist wilt voorkomen) of om niet verrast te worden door inhalende auto’s zonder helemaal om te moeten kijken. Je kan er een links monteren, dat werkt het beste om auto’s in de gaten te houden, maar je kan er eventueel ook aan de andere kant monteren. Tenzij daar net je Di2 interface zit natuurlijk.

CloseTheGap brengt de HideMyMirror in samenwerking met het Franse The Beam exclusief uit op Benelux markt. Het is gemaakt voor racesturen met een binnenbreedte van 19 tot 23 mm en weegt slechts 20 gram. Hij kost € 24,95 per stuk. Het kan 360 graden draaien om het stuur en het spiegeltje is bevestigd met een kogeltje. Door die combinatie vind je altijd een goede hoek om te kijken in de richting die je wilt. Als je heel dun stuurlint hebt blijft hij niet misschien niet goed op zijn plaats. Bij 6 fietsen bij ons op de redactie kwam net 1 keer voor.
Ondanks het formaat biedt het een verrassend goed zicht op wat er achter je gebeurt. Je kan misschien niet meteen het merk van de kleding zien van degene achter je, maar wel redelijk goed inschatten hoever hij weg is. Ook bij auto’s is dit zo. Je kan er voor kiezen om er één te monteren, maar als je echt alles in de gaten wilt houden monteer je dus aan beide uiteinden van je stuur eentje.

Winactie!

Lijkt je zo’n spiegeltje ook iets voor jou, doe dan vooral mee met onze winactie in samenwerking met CloseTheGap. We mogen 4 HideMyMirrors weggeven t.w.v. € 24,95 per stuk! Je kan je tot dinsdag 17 december 12.00 uur inschrijven.

Om mee te doen meldt je je hieronder aan. Na het bevestigen van je aanmelding doe je mee in de loting van de 4 HideMyMirrors. Uit alle aanmeldingen worden 4 winnaars willekeurig gekozen!
– Je meldt je bij deelname automatisch aan voor de wekelijkse Racefietsblog.nl nieuwsbrief. Wil je die toch niet ontvangen, dan kan je je altijd weer afmelden, maar wacht even tot na het verlopen van de actie.

Deze actie liep tot 17-12-2019, 12.00 uur

– Ook als je al ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief moet je je aanmelden om mee te doen. Dit heeft verder geen gevolgen voor je bestaande inschrijving.
– Je moet je deelname wel nog bevestigen via een e-mail die je ontvangt.

– Bij deelname kan je ervoor kiezen om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief van CloseTheGap. Deze ontvang je pas nadat de winactie is verlopen. Dan kan je je ook weer eventueel uitschrijven.

Kijk voor alle informatie en andere production bij CloseTheGap