Vorig jaar viel EF Education First lekker op in het peloton. Dat kwam door de toch onverwachte overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Maar ook het rijden van gravel en lange-afstandsraces waarin vooral Lachlan Morton schitterde. Daarnaast vielen ze natuurlijk ook op door de outfit van Rapha en de fietsen van Cannondale in het paars en roze.

EF outfit
En ook voor het nieuwe seizoen hebben ze weer een outfit en fiets met de nodige punch! Rapha heeft het shirt een wat strakkere make-over gegeven. Vorig jaar vloeide de paarse en roze kleuren in een fade in elkaar over. Nu zijn er scherpere lijnen over het shirt te zien. Ook het ondershirt is lekker grafisch geworden met een soort hoogtelijnen die langzaam overgaan van roze naar paars. Voor de fans is de outfit van EF Education First te koop bij Rapha.

EF racefietsen
Het grafische en het spelen met lijnen zien we ook terug op de Cannondale fietsen. De hoofdkleur is nog redelijk ingetogen met blauw-paars, maar de roze strepen zorgen weer voor die punch. Het roze zit ook in de details, zoals de derailleurhanger en rond het crankstel.

Voor nu hebben we vooral foto’s van de SuperSix. De fiets is afgemonteerd met een Shimano Dura-Ace Di2 groep, maar natuurlijk wel met een crankstel van Cannondale zelf. Voor de wielen en de rest van de afmontage is er gebruik gemaakt van het merk Vision. Banden komen van Vittoria.

Vorig jaar verbaasde ik mij erover dat er met paars en het felle roze, de outfit naast opvallend ook nog eens chic was. En voor 2020 hebben Rapha en Cannondale dat weer voor elkaar gekregen.

Meer info via Rapha, Cannondale en EF Education First Pro Cycling Team