Het is weer bijna tijd voor de Giro d’Italia en dan is het tegenwoordig toch wel een zekerheidje dat EF Pro Cycling met iets moois komt. En dan hebben we het over het ontwerp van zowel de racefietsen als de kleding.

Rapha kit

Bij de Rapha kleding is gekozen om te gaan voor het nieuwe Excess programma. Dit nieuwe programma is ervoor om de hoeveelheid afval tijdens de het productieproces te verminderen. De officiële Excess collectie wordt 100% gemaakt van stof dat overgebleven is. Omdat de UCI allerlei eisen heeft, ook waaraan een kledingset aan moet voldoen tijdens een wedstrijd zoals de Giro, is de Giro kit voor 71% gemaakt van stof dat over is gebleven. Nog steeds erg netjes. Maar ook benieuwd zijn we naar de looks, en die zijn weer erg opvallend en kleurrijk. Maar het geheel is ook weer niet absurd gek. Een goeie set, als je het mij vraagt.

Cannondale unieke racefietsen

Cannondale heeft natuurlijk de racefietsen aangepakt. Ook een beetje met hetzelfde idee als met de kleding. Gebruik maken van materiaal dat over is. Bij de kleding is dat dus stof, bij de fiets is dat de verf. De teamfietsen van de renners zijn overgespoten met verf die overgebleven is. Nou moet je dat niet door mij laten doen, want dan wordt het niet veel soeps.

Maar Cannondale heeft Rob Nicholas gestrikt om de frames onderhanden te nemen. Rob Nicholas doet dat trouwens wel vaker, fietsen een bijzondere paintjob geven. Omdat deze Cannondale’s allemaal met de hand zijn bewerkt, is elke fiets ook uniek.

Smaken verschillen natuurlijk, maar het blijft een opvallende verschijning deze Cannondale voor de Giro 2023. En ja, ik hou hier wel van, helemaal omdat het samen met de Rapha kit erg goed samen gaat.

Via Rapha en Cannondale (foto’s van @jeredgruber, @ashleygruber en @wimtilkey)