Klinkt vooral heel groen, zo’n bidon van plantaardig bio plastic. En dat is het ook, want Elite maakt haar Jet Green bidon van een afgeleide van suikerriet. Het productieproces voor deze bidons is schoner en is klimaatneutraal zoals dat zo mooi heet.

In plaats van fossiele brandstof gebruiken ze ethanol dat ze winnen uit de fermentatie van suikerriet. Melasse (bijproduct uit de productie van suiker uit suikerriet) wordt daar ook bij gebruikt. En daarbij halen de planten die hiervoor gebruikt worden weer CO2 uit de lucht. 3 kg voor elke bidon. Beetje technisch dit. In de praktijk komt het er op neer dat het productieproces veel milieuvriendelijker is dan bij reguliere bidons.

De bidons zelf zijn er in de kleuren groen of bruin. Ze zijn er in 3 maten, namelijk 550 ml (€ 6,49), 750 ml (€ 7,99) en 950 ml (€ 8,99). Ik heb ze zelf nog niet kunnen testen, maar ze passen in de gewone bidonhouders en Elite geeft nog aan dat het materiaal zich makkelijk laat inknijpen. Wat ik zelf altijd fijn vind als ik snel wat sportvoeding binnen wil krijgen. Als optie is er ook een beschermkapje zodat je mondstuk niet onder de modder en ander vuil komt te zitten. Mooi dat merken bezig zijn om wat meer klimaat neutraal te produceren. Ook de prijzen zijn heel redelijk hierin.

Meer info via Elite

Tags: