Elektrische gravelbikes of racefietsen zijn ondertussen niet iets bijzonders meer. Je ziet ze misschien niet zoveel op de weg, maar de grote merken hebben er bijna allemaal ééntje in het assortiment. Bij English Cycles wilden ze ook een elektrische gravelbike maken. Maar dan doen ze dat natuurlijk in staal! Vorige keer dat English Cycles hier voorbij kwam, hadden ze met de Sub6 een stalen racefiets onder de 6 kilogram. Ze weten dus hoe ze met staal moeten omgaan en waarom zou een elektrische gravelbike niet lukken?

Toch is het een wat vreemde combinatie. Je hebt het ranke en klassieke van staal en gaat dat mixen met de vaak toch wat lompe accu en motorcombinatie. Toch hebben ze bij English Cycles de rankheid kunnen behouden. De accu is in de onderbuis ingebouwd, maar niet weggewerkt zoals bij aluminium of carbon frames. Nee de accu zit vol in het zicht, maar daaromheen zijn vier smalle buizen gemaakt. Het ziet er wat raar uit, maar toch ook cool!

De Bosch Gen 4 Speed motor gaat tot een snelheid van 45 kilometer en de accu zou 160 kilometer moeten meegaan. Maar dat ligt natuurlijk altijd aan het terrein en de stand waar je de motor in gebruikt. Het gewicht van 18 kilo is natuurlijk flink, maar voor een elektrische stalen gravelbike vind ik het nog meevallen. English Cycles heeft in ieder geval wederom bewezen dat er heel wat mogelijk is met staal.

Meer info via English Cycles

Comments are closed.