De nieuwe Enve Melee aero-racefiets is door het merk gepresenteerd. Een productie racefiets die je gewoon koopt zoals hij ontworpen en gemaakt is. Want zoals je misschien nog weet, custom kon je bij Enve al je racefiets laten maken. Maar nu kan je er dus gewoon eentje uitkiezen die al klaar is. Er zijn zeven verschillende maten beschikbaar met vijf verschillende vorksprong maten.

Meer aero en lichter

De Enve Melee is een aerofiets. Hij heeft wel wat weg van de custom racefiets, maar volgens Enve is deze Melee sneller, meer aero en ook lichter. Daar waar de focus van de custom uitgaat naar het op maat maken van een racefiets. Voordeel van een productielijn is dat de prijzen ook wat schappelijker worden. Nou, het blijft wel een Enve, en zij zitten toch in het hogere segment met hun producten.

Het frame heeft ruimte voor maximaal 35 mm brede banden. Maar ze geven aan dat je het meeste uit het frame haalt als je banden tussen de 27 mm en 32 mm gebruikt. Het frame weegt volgens Enve 800 gram in maat 56 inclusief verf. Dat is niet verkeerd. De kleur van de fiets is Damascus, een soort grijs. En nee, je kan niet iets anders kiezen. Wel wordt de optie binnenkort geboden om de kleur van de decals te kiezen. Zelf ben ik daar niet zo van, helemaal niet als je de decals van de wielen dezelfde kleur geeft, het ziet er naar mijn idee een beetje goedkoop uit. Maar goed, smaken verschillen.

De prijs van deze Enve Melee frameset is $ 5500,-. Dat is dan een frame met voorvork, balhoofd, zadelpen, stuur en stuurpen. De voorvork is van Enve net als de zadelpen, stuur, stuurpen en zelfs het balhoofd. Als bracket wordt gebruikt gemaakt van T47. Zoals je van een aerofiets verwacht lopen de kabels netjes binnendoor.

Meer info via Enve