Als Ernesto Colnago jarig is moet je altijd even opletten want er kan zomaar een nieuwe fiets voorbij komen. Niet elk jaar overigens, maar hij weet het feestje wel luister bij te zetten op deze manier. Dit jaar trakteerde hij met de C64, het nieuwe topmodel.

Hiermee volgt de C64 de C60 op die in 2014 geïntroduceerd werd. Toch alweer vier jaar geleden. Op het eerste gezicht zijn er geen hele grote verschillen, maar ze zijn er wel degelijk. Wat ook al opviel bij de C60 zijn de lugs die je ziet bij het balhoofd, bracket en bij de zadelpen. Je ziet het vaker terugkomen bij handgemaakt stalen fietsen, maar met carbon kan het ook. Een van de verschillen hierin ten opzichte van de C60 is dat de staande zitbuis is geïntegreerd met de lug van de zitbuis. De staande achtervork en bovenbuis worden wel in de lug gelijmd. Het integreren van de zitbuis en lug zou de fiets stijver moeten maken en het gewicht lager. Dit hebben ze eigenlijk bij het hele frame gedaan: overal hebben ze het een beetje beter gemaakt dan zijn voorganger.

De voorvork is wel helemaal opnieuw ontworpen en moet stijver zijn, maar ook meer comfort bieden. De dropouts zijn nu helemaal van carbon waar deze bij de C60 nog van aluminium waren. Colnago is sponsor van het UAE Emirates profteam, dus je zal o.a. Fabio Aru, Rui Costa, Alexander Kristoff en Daniel Martin met de C64 gaan zien.

Het frameset van de C64 is er vanaf € 4599, de Disc vanaf € 4949,-. Als complete fiets is de C64 er vanaf € 6649,- met mechanische Ultegra en Vision Trimax 30 wielen tot € 9899,- met Dura Ace Di2 en Vision Metron 40 SL wielen. Alle frames en fietsen kan je ook met het speciale Art Decor verfschema krijgen, maar dan moet je gemiddeld wel zo’n € 400,- bij de prijs optellen.

Comments are closed.