De regio Balkan is denk ik niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij het plannen van de volgende fietstrip, maar na het zien van deze video denk je daar misschien wel anders over. Avonturiers Max Kroneck en Jochen Mesle fietsen vanuit Thessaloniki in Griekenland terug naar huis. En huis is in dit geval München, in Duitsland. Een lekker stukje fietsen dus.

In de video zie je de 2.500 kilometer lange reis van de mannen door landen als Albanië, Kroatië en Slovenië. Naast het fietsen wordt je ook op een mooie manier meegenomen in de cultuurverschillen die Max en Jochen tegenkomen.

En, misschien wel een primeurtje op Racefietsblog.nl, want in de video wordt niet alleen gefietst maar de mannen hebben ook ski’s mee. Max en Jochen zijn van origine skiërs en zijn pas later gaan fietsen. Nu combineren ze beide sporten en nemen ze tijdens deze trip de ski’s mee op de fiets. Van strakblauwe luchten tot regen en winterse omstandigheden, het is allemaal te zien in deze veertig minuten durende video.