Het merk Fingerscrossed heeft een groot assortiment aan fietssokken en andere fietsaccessoires, zoals tasjes, handschoenen, bidons en nog veel meer. Een aantal producten, zoals de sokken, zijn in een groot aantal kleuren te krijgen zodat je ze altijd kan matchen met de rest van je outfit en je fiets. Nu lanceert Fingerscrossed de 2023 voorjaarscollectie met sokken en bidons en in plaats van verschillende kleuren is er met deze collectie vol ingezet op één kleur: wit. De sokken hebben hele leuke details. De leuke quote die ze erbij gebruiken is: WHITE SOCKS ARE FASTER!

De sokken zijn volledig wit en hebben een mooie lengte tot net onder de kuit. Op de zijkant van alle sokken staan geinige woorden, zoals ciao, play en powwwer. Op de achterkant van één van de sokken zien we een klein symbooltje, dat de tekst op de zijkant uitbeeld. Zo zien we bijvoorbeeld op de liebe sok een klein hartje staan. Een ander leuk detail: op de onderkant van de sok komt het logo van Fingerscrossed terug, een hand met twee vingers gekruist. Op de transparante bidons die bij deze collectie horen zien we deze woorden ook weer in zwarte letters terugkomen, waardoor je dus je sokken met je bidons kunt matchen.

De sokken zijn er in twee varianten, een normale versie en een aerosok. De standaard sok is gemaakt van 93% polypropyleen en 7% elastaan. De aerosok bestaat voor 85% uit nylon en voor 15% uit elastaan voor het bovenste deel. Het onderderste deel bij je voeten heeft een andere verhouding. Daar is 97% nylon en 3% elastaan. Door de structuur van het bovenste gedeelte van de sok en het gebruikte materiaal moet deze sok aerodynamischer zijn dan de normale variant.

En als een witte fietssok niet je ding is heeft het merk Fingerscrossed dus ook nog sokken in gigantisch veel andere kleuren, van bordeauxrood en okergeel tot olijfgroen en oudroze. Verder vind ik de zwart leren stuurtas gaaf, die springt er echt uit.

Nieuwe verdeler voor België en Luxemburg, Carbonbike

Fingerscrossed heeft voor een nieuwe verdeler voor België en Luxemburg, namelijk Carbonbike. Carbonbike is ook verdeler van merken als Pinarello, Stevens, Kask, Koo, Giordana, Suplest. En sinds kort dus ook van Fingerscrossed. Fingerscrossed ligt trouwens ook in Nederlandse winkels, waar? Dat kan je op hun site vinden. Meer info via Fingerscrossed en verdeler Carbonbike.