De extra aandacht voor de triatlon rond de Ironman in Hawaii afgelopen weekend, grijpen veel fabrikanten aan om nieuwe triatlon producten te presenteren. Zo komt ook Fizik met de Transiro collectie, speciaal gericht op triatlonfietsers. De collectie bestaat uit drie schoenen en twee zadels.

Voor de schoenen zijn veel eigenschappen gekopieerd van de racefietsschoenen. Alleen hebben ze daar een aantal eigenschappen aan toegevoegd speciaal voor de triatlonfietsers. Zo is de toegang voor de voet groter en zit er een lus aan de achterkant, zodat de schoen sneller kan worden aangetrokken bij de overgang van het zwemmen naar het fietsen. En de materialen hebben een waterafstotende behandeling gekregen zodat de schoenen niet vollopen met het vocht van je natte voeten. Daarnaast zijn de schoenen aangepast om ook comfortabel te zijn als je zonder sokken rijdt, zoals veel triatleten doen.

Transiro Infinito R1 Knit

De Transiro Mistica Collection zadels zijn makkelijk te herkennen aan de korte punt, zodat je de optimale aerodynamische zitpositie aan kunt nemen. Voor een betere gewichtsverdeling hebben de zadels een sleuf in het midden lopen. En door het zadeldek te voorzien van extra gripmateriaal, wordt voorkomen dat je heen en weer schuift in je aerodynamische zitpositie. De schaal is met carbon versterkt en de rails zijn extra lang voor een extra groot bereik bij het afstellen van je zitpositie. De zadels komen in twee versies: één met een carbon rails en één met een kium aluminium rail. Daarnaast zijn de zadels in twee breedtes te verkrijgen: 135mm en 141mm.

Voor de zadels met carbonrails betaal je: €250,- en voor het zadel met de kium rails betaal je €179,-. Voor de schoenen liggen de prijzen verder uit elkaar. Voor €119,- heb je de Transiro Powerstrap R4 met een nylonzool en een klittebandsluiting. De Transiro Infinito R3 is met €249,- een stukje duurder, maar dan krijg je wel een carbonzool. En voor het topmodel, de Transiro Infinito R1 Knit leg je €380,- neer. Deze schoen heeft dezelfde eigenschappen als de R1 raceschoenversie met een carbonzool en BOA-sluitingen.

Voor het complete overzicht van de modellen en kleuren kun je kijken bij: Fizik

Transiro Powerstrap R4

Transiro Infinito R3